Паралелно с руските агресивни военни действия сме изправени пред безпрецедентно

...
Паралелно с руските агресивни военни действия сме изправени пред безпрецедентно
Коментари Харесай

Милков: Паралелно с руските агресивни военни действия сме изправени пред безпрецедентно увеличаване на различните хибридни атаки

Паралелно с съветските нападателни военни дейности сме изправени пред невиждано увеличение на другите хибридни офанзиви, ориентирани към подкопаване на устойчивостта на България и оттова на нашите демократични полезности и процеси. Това сподели служебният министър на външните работи Николай Милков при откриването на конференцията „ Отговор на провокациите във фрагментиращата се архитектура на сигурност: Противодействие на съветските хибридни действия “, проведена от Софийския конгрес за сигурност, съобщи Българска телеграфна агенция.

Руската експанзия, която се реализира в непосредствена непосредственост до границите на България ,

съставлява жестоко нарушаване на интернационалния правов ред и нанесе сериозен удар върху съществуващата архитектура на интернационална сигурност, водейки до значими последствия за публично политическия живот – в това число и в България, разяснява Милков. Русия употребява цялостен боеприпас от хибридни похвати, инструментализиране на енергийните и главните хранителни доставки, кибердейности на надзор върху чувствителни технологии, невиждано усилване на пропагандата, ориентирана към вътрешнополитическа дестабилизация на нашите общества – провокиране на неодобрение и понижаване на солидарността с Украйна, сподели още той.

По думите му всичко това докара до една фундаментално изменена среда за сигурност ,

която е директно към нас и това принуди НАТО и Европейски Съюз да подхващат избрани реакции. Николай Милков означи, че 2% от Брутният вътрешен продукт разноски за защита към този момент се приема като най-малко в НАТО. Той уточни, че през идната година България ще реализира този предел на военни разноски.

Софийският конгрес за сигурност е една от дребното неправителствени организации, които не се употребяват от помощ от страната, уточни министърът. В този вакуум от сериозна експертиза по въпросите на сигурността и външните връзки намират почва най-различни дискусионни, меко казано, тези. Дебатът се инструментализира, елементаризира, употребява се за краткосрочни и непосредствени политически дивиденти. Това отваря опцията за повече и по-зловредни хибридни въздействия, когато такива са налице, съобщи Николай Милков.

Според министъра нещата мощно се задълбочиха през последните две години ,

през които се намираме в непрекъсната предизборна обстановка. По думите му се дълбаят разграничителни линии, които не съществуват по този начин, както се разказват. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР