Паралелките от 5 до 12 клас в Ловешка област преминават

...
Паралелките от 5 до 12 клас в Ловешка област преминават
Коментари Харесай

Паралелките от 5 до 12 клас в Ловешка област преминават на ротационен принцип на обучение

Паралелките от 5 до 12 клас в Ловешка област минават на ротационен принцип на образование. Това заяви за Българска телеграфна агенция началникът на Регионалното ръководство на образованието в Ловеч Еленко Начев. Решение за това е било взето през днешния ден на неприсъствено съвещание на Областния спешен щаб по опазване на здравето.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30436
Учениците от 1 до 4 клас, както и слетите паралелки в дребните обитаеми места, не престават в присъствена форма на образование. От понеделник, 7 февруари, в класните стаи ще влязат и учениците от 7, 8, 10 и 12 клас, а останалите класове ще са на образование от разстояние в електронна среда. Следващата седмица, 14 - 18 февруари, в случай че не се усъвършенства епидемиологичната конюнктура, ще бъдат в присъствено образование 5, 6, 9 и 11 клас, а останалите ще учат отдалечено.

По думите на Начев задачата на ротационния принцип е оптимално задържане на децата от начален стадий в учебно заведение и ограничение контактите на учениците по отношение на огромната заболеваемост от COVID-19.

По данни на Регионалната здравна ревизия в Ловеч 14-дневната заболеваемост е 1487 на 100 хиляди население, като за последното денонощие новодиагностицираните с COVID-19 са 191.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30436  Министър Сербезова влезе в спор с Костадин Ангелов поради Коронавирус ограниченията

Министър Сербезова влезе в спор с Костадин Ангелов поради Коронавирус ограниченията  Над 10 000 нови случая на COVID-19 в Хърватия за денонощие Над 10 000 нови случая на COVID-19 в Хърватия за денонощие  Министър Сербезова влезе в спор с Костадин Ангелов поради Коронавирус ограниченията Министър Сербезова влезе в спор с Костадин Ангелов поради Коронавирус мерките
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР