Параклисът-мавзолей "Свети Георги Победоносец" в центъра на Плевен утре ще

...
Параклисът-мавзолей "Свети Георги Победоносец" в центъра на Плевен утре ще
Коментари Харесай

Мавзолеят в Плевен утре ще бъде осветен в зелено по повод Европейския ден на донорството

Параклисът-мавзолей "Свети Георги Победоносец " в центъра на Плевен на следващия ден ще бъде осветлен в зелено от 19.00 до 21.00 ч. във връзка Европейския ден на донорството и трансплантацията на органи - 10 октомври.

Фирма от Плевен откликна на апела на общинските управляващи и ще извърши осветяването на историческия монумент безплатно. Така Община Плевен се причислява към провеждания от Съвета на Европа всяка година Ден на донорството.

Целта е да се покачва осведомеността на хората за смисъла на донорството на органи за живота на нуждаещи се, за които трансплантацията е единствена опция да бъдат избавени. Идеята е и да се благодари на медицинските експерти, които оказват помощ да се избавя живота на доста хора.

От началото на тази година екипите на Университетската болница "Д-р Георги Странски " в Плевен са осъществили три донорски обстановки. Благодарение на хуманното решение на околните на донорите, втори късмет за живот са получили нуждаещи се от трансплантация български и задгранични жители.

Според статистика на Изпълнителната организация "Медицински контрол " евентуалните реципиенти на органи в страната към 2 октомври 2020 година са 1 145.

Доброволци на Български юношески Червен кръст ще раздават осведомителни материали за донорството на 13 октомври от 13.00 до 14.30 ч. пред постройката на Община Плевен.

Европейският ден обичайно се организира втората събота на октомври. Изпълнителната организация "Медицински контрол " провежда разнообразни събития по този мотив от 10 до 17 октомври, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР