Парадоксът на глобалния свят е, че в него лесно се

...
Парадоксът на глобалния свят е, че в него лесно се
Коментари Харесай

Всички тези звезди проповядват исляма

Парадоксът на световния свят е, че в него елементарно се стига до крайности, с цел да може всеки един от нас да резервира идентичността си. Затова деленето на расова, етническа и религиозна принадлежност става все по-ожесточено.
Откриването на самосъзнанието постоянно пътува през клишетата за „ другите “ или с какво се разграничаваме от тях. Така лепенето на етикети се трансформира в съществена причина да не опознаеш някого, написа vesti.bg.

Така да вземем за пример след зачестилите атентати, за които отговорност поемат ислямски фундаменталисти, огромна част от хората, изповядващи исляма се трансформират във вторични жертва на стандартите, които се основават за тях.

Някои от най-големите звезди в региона на киното, модата, музиката и литературата са мюсюлмани. И те са посланици на вероизповеданието си, въпреки и това да не се загатва постоянно за тях. Всъщност, тъй като професионалните им триумфи и възгледите им от дълго време са прескочили клишетата.

Ето кои са някои от на-известните мюсюлмани в актуалната ни поп-култура.

Бела Хадид

 Бела Хадид е измежду най-добре платентие модели в света.

Бащата на Бела Хадид е роден в Назарет, живее в Сирия и Ливан преди да дойде като емигрант в Щатите. В изявление пред Porter Magazine Бела споделя, че татко им се е молел с тях, когато са били деца и тя е горда да бъде мюсюлманка.

Бела и сестра й Джиджи несъмнено разрушават на пух и прахуляк стандарта, че мюсюлманската жена е скромна, смирена и покрита от глава до пети.

Шах Рук Хан

 Шах Рук Хан е най-богатият алтьор в света.

Най-богатият артист в света, Шах Рук Хан, е роден в Индия и е приет за един от кралете на боливудското кино. Той е роден в мюсюлманско семейство, което го поддържа в неговата артистична кариера. Съпругата му е от хиндуистко семейство, двамата имат две деца. А положението на Шах е над милиард щатски $.

Малала



Момичето, което изуми света. Простреляна в главата от талибани, през днешния ден тя се бори за правата на децата по целия свят и правото им на обучение. Най-младата носителка на Нобеловата премия за мир.

Зейн Малик



Той е един от идолите на актуалните младежи. Той е с пакистански генезис.

Джиджи Хадид



Сестрата на Бела също изповядва ислям.

Иман



Съпругата на Дейвид Боуи идва от Судан и също е мюсюлманка.

Ели Сааб



Той е един от най-проутите фешън дизайнери на нашето съвремие. Виждате постоянно неговите творби: до момента в който разглеждате фотоси на обичаните ви звезди от аления килим. Роклята, с която беше облечена Холи Бери, когато завоюва " Оскар ", е негово дело.

Халима Аден



Тя е модел, едно от лицата на стилната линия на Кание Уест.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР