Парадоксално в Европарламента ще влязат евродепутати от открити проруски партии.Остър

...
Парадоксално в Европарламента ще влязат евродепутати от открити проруски партии.Остър
Коментари Харесай

Европейският съвет за външни отношения видя България като опасност: Проруска партия ще вкара депутати в Европарламента

Парадоксално в Европарламента ще влязат евродепутати от открити проруски партии.

" Остър завой надясно " ще господства изборите за Европейски парламент тази година – популисти, евроскептици и консерватори може дружно да получат близо половината от местата в Екологичен потенциал, съгласно оповестено през днешния ден изследване, съобщи Агенция Франс Прес, цитира Българска телеграфна агенция.

Докладът на Европейския съвет за външни връзки (ECFR) удостоверява и други изследвания, сочещи, че крайнодесни партии ще имат впечатляващи резултати на вота през юни.

" Има сериозна опция за посланичество на проруска партия в идващия Европарламент ", показват от ECFR, съгласно който три места може да отидат за български евродепутати, които симпатизират на Кремъл.

Друг резултат може да бъде и намаляване на налагането на върховенството на закона в Европа, както и на дейностите на блока против климатичните промени и затвърдяване на антимигрантските позиции, считат съавторите на отчета Саймън Хикс и Кевин Кънингам.

Статистическият взор на ECFR`s към вота в 27-членния Европейски Съюз допуска, че най-голямата политическа група в Европарламента – тази на дясноцентристката Европейска национална партия, от която е и председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, ще остане най-многочислена и след вота.

Но и тя и идната за момента – тази на социалистите и демократите (С&Д), ще изгубят места за смета на по-радикални леви и десни придвижвания.

Заедно " популистка коалиция ", формирана от ЕНП, Европейски консерватори и реформисти и Идентичност и народна власт, може да получат от 43 до 49% от 720-те места в идващия Европарламент.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР