Папата не е имал намерение да възвеличава руския империализъм по

...
Папата не е имал намерение да възвеличава руския империализъм по
Коментари Харесай

Ватикана се оправдава, че папата не е възвеличавал руския империализъм, Кремъл доволен

" Папата не е имал желание да възвеличава съветския империализъм по време на речта си пред съветска католическа младежка организация ", секазва в особено известие на Ватикана, представено от Sky News.

" Папата искаше да насърчи младежите да пазят и развиват всичко положително в огромното съветско културно и духовно завещание, и сигурно не искаше да екзалтира омпериалистическата логичност и персони от държавните управления, упоменати с цел да очертаят историческите интервали, които се имат поради “, изясняват от Светия трон.

Едновременно с това, от Кремъл оповестиха, че мненията на Франциск са " доста приемливи “.

В понеделник вечерта папа Франциск сподели пред съветска католическа младежка организация:

" Вие сте наследници на велика Русия. Велика Русия на свети владетели, велика Русия на Петър I, Екатерина II, онази империя - велика, просветена, велика просвета и велика човещина. Никога не се отхвърляйте това завещание, вие сте наследници на великата Майка Русия, давайте напред. И благодаря. Благодаря ви за метода, по който сте, за метода, по който сте руснаци ".

От Министерство на външните работи на Украйна показаха " страдание по отношение на това, че рисмкият папа Франциск популяризира съветски великодържавни хрумвания, с които Кремъл оправдава убийствата на украинци “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР