Папагалите са страхотни птици – красиви, любвеобилни и социални. Точно

...
Папагалите са страхотни птици – красиви, любвеобилни и социални. Точно
Коментари Харесай

Кои видове папагали могат да живеят заедно?

Папагалите са страхотни птици – красиви, любвеобилни и обществени. Точно заради тази причина множеството притежатели на папагали стартират с една птица - постоянно вълнист папагал или корела, само че след това вземат решение да си вземат още един и още един, и...

Решим ли обаче да гледаме повече от един тип папагали, може и да срещнем някои компликации, с цел да не кажем проблеми. И по този начин, какъв брой мъчно е смесването на разнообразни типове папагали? Има ли насоки. Някои – само че не доста. Съвместимостта на папагалите зависи не толкоз от породата, а от доста променливи, според от самостоятелните характерности на птицата.

Запознаването на дребен папагал с по-голям явно носи повече опасности, в случай че по-големият папагал ухапе по-малкия. Вашето наблюдаване върху езика на тялото тук ще бъде от значително значение, с цел да разберете дали можете да съберете разнообразни типове папагали в една волиера.

Вълнистите папагали, корелите и неразделките живеят в дивата природа на големи ята. Те нормално ще одобряват новопостъпил без доста звук и елементарно може да ги съберете, без да се притеснявате. С по-големите папагали, като ара и какаду, могат да зародят проблеми. Постепенното въвеждане постоянно води до приемане, само че би трябвало към този момент да следите за самостоятелните характерности на птицата.

Никога не поставяйте в една клетка разнообразни птици дружно, в случай че не сте сигурни в съвместимостта на папагалите, тъй като в случай че има някакво търкане, атакуваният папагал не може да отлети. Видове като амазонки, какаду или ара могат да станат нападателни и териториални в режим на размножаване и не е желателно да бъдат поставяни в една клетка или волиера.

 Папагали

Стандартната процедура за запознаване на два папагала един с различен е съвсем същата на закрито, както във волиерата.

Освен в случай че не сте сигурни, че новата птица не е била изложена на никаква болест, държите я под карантина за 2 до 6 седмици на друго място. Продължителността на карантината би трябвало да се разиска с вашия ветеринарен доктор.

Птиците, идващи от безвредна среда (знаете, че не са били изложени на заболяване) няма да се нуждаят от карантина. След като сте сигурни, че няма заболяване, придвижите клетката с новата птица в полезрението на по-стария ви домакински любим.

След това наблюдавате тяхното държание. Как поддържат връзка? Повдигат ли перата на врата си по другарски метод или демонстрират признаци на дискомфорт - втренчване, раздуване на опашка и по този начин нататък.

Ще откриете, че когато два разнообразни папагала се срещнат, може да има доста крякане. Ако птиците са с идентични размери, заплахата от пострадване посредством захапване от едната на другата е понижена. Когато смятате, че папагалите одобряват наличието на другия, можете да поставите клетките една до друга.

 Съвместимост на папагалите Снимка: Cet-Toutunart/pixabay.com

Отново ще бъде въпрос на деликатна преценка, когато отворите вратите на клетката и ги оставите да се срещнат. Наблюдавайте за признаци на нападателно държание при новите папагали, живеещи дружно.

Колко време ще отнеме да свикнат една с друга, зависи от птиците. Може да стане съвсем неотложно или да отнеме няколко седмици. В някои случаи приемането в никакъв случай няма да се случи.

При някои запознанства птиците ще преминат безпрепятствено и в границите на няколко дни ще одобряват наличието на другия. Съвсем скоро те ще се хранят от една и съща стойка за игра, макар че е целесъобразно, най-малко краткотрайно да има най-малко две купички с храна, с цел да избегнете непотребни разногласия. Важното е да имате самообладание и да сте наблюдателни. Само тогава можете да сте сигурни, че папагалите ви ще стартират да се схващат и да живеят добре дружно, без значение от породата си.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР