Папагалите са едни от най-очарователните и социални същества в птичия

...
Папагалите са едни от най-очарователните и социални същества в птичия
Коментари Харесай

Най-социалните видове папагали

Папагалите са едни от най-очарователните и обществени същества в птичия свят. Те освен имат изключителна просветеност и дарба да имитират човешка тирада, само че и са известни със своята потребност от обществена взаимоотношение. Представяме ви някои от най-социалните типове папагали, които са известни със своята дарба да основават мощни връзки както със своите събратя, по този начин и с хората.

Африкански сив папагал (Psittacus erithacus)

Африканският сив папагал е прочут със своята просветеност и дарба да имитира речта съвсем съвършено. Представителите на тази порода са извънредно обществени папагали и обичат да бъдат в центъра на вниманието, като постоянно търсят взаимоотношение със своите стопани. Обичат да бъдат галени и изискват ласките от своите стопани, от време на време повече от настоятелно.

Синьо-жълт ара (Ara ararauna)

Тези папагали са освен красиви със своите ярки цветове, само че и са доста обществени. Синьо-жълтите ара обичат да се гушкат и постоянно се виждат да си играят с други обществени папагали или хора. Известни са с това, че обичат да следват стопаните си и да пеят, когато се усещат спокойни и щастливи към техния човек.

 Неразделки Снимка: SHAWSHANK66/pixabay.com

Неразделки (Agapornis)

Този тип дребни папагали, произлизащи от Мадагаскар, са идеални за домашни любимци. Малките, само че ярки неразделки са известни със своята обвързаност към сътрудниците си. Те образуват мощни двойки и постоянно се вижда да се грижат един за различен, което ги прави един от най-социалните дребни типове папагали.

Какаду (Cacatuidae)

Какадутата са едни от най-емоционалните и обществени папагали. Те са известни със своята потребност от внимание и обичат да вземат участие в обществени действия като игра и другарство с хора. Лесно се научават да извършват номера и в потребностите си от игри и милувки от стопанина си не отстъпват от кучетата и котките.

 Какаду

Брашнести папагали (Psittaculidae)

Брашнестите папагали са известни със своята обществена природа и постоянно могат да бъдат открити в огромни ята. Те са отзивчиви и обичат да взаимодействат с други типове папагали.

В умозаключение, обществените папагали са освен удивителни същества с богато държание, само че и дават неповторима опция за взаимоотношение и другарство. Те са доказателство за сложността и хубостта на природата и ни припомнят за значимостта на обществените връзки в живота на всички живи същества.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР