Папа Франциск заяви, че вижда лицемерие в критиките срещу решението

...
Папа Франциск заяви, че вижда лицемерие в критиките срещу решението
Коментари Харесай

Папа Франциск: Има лицемерие в критиките срещу благославянето на еднополовите двойки

Папа Франциск съобщи, че вижда " двуличие " в рецензиите против решението му да позволи на католическите свещеници да благославят еднополови двойки.

Това е може би най-силно изразяваната от него до момента обосновка в поддръжка на този негов ход, отбелязва Ройтерс, като се базира на авансово публикувани фрагменти от изявление на папата, което той е дал за италианското католическо списание " Кредере " и което ще бъде оповестено в цялостния му вид на следващия ден.

Благославянето на представителите от ЛГБТ общността беше позволено предишния месец с документ на Ватикана, само че този ход срещна забележителна опозиция в Католическата черква, изключително от страна на африканските епископи.

" Никой не се скандализира, в случай че дам благословията си на предприемач, който може би експлоатира хора, а това е доста тежък грях. Но те се скандализират, в случай че я дам на педераст ", сподели Франциск пред сп. " Кредере ".  " Това е двуличие ", добави Светият отец.

Папа Франциск, който стана прочут с думите: " Кой съм аз, с цел да осъждам? ", когато при започване на папството му го попитаха за хомосексуалността, трансформира в една от основните си задачи да направи Католическата черква по-приобщаваща и по-малко неоправдателна. Според консервативно настроените католици това рискува да подкопае моралните учения на църквата.

В друго изявление, оповестено предходната седмица, Франциск съобщи, че се надява критиците на благословиите за представителите на ЛГБТ общността в последна сметка да вникнат в тях, само че африканските епископи са " специфичен случай " в опълчването си против хомосексуалността.

Епископите в Африка на процедура са отхвърлили документа на Ватикана за благославянето на представители на ЛГБТ общността, съобщи Българска телеграфна агенция. В някои африкански страни хомосексуалността се санкционира строго със затвор или даже със смъртно наказване, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР