Папа Франциск забрани продажбата на цигари във Ватикана. Тя ще

...
Папа Франциск забрани продажбата на цигари във Ватикана. Тя ще
Коментари Харесай

Папата забрани продажбата на цигари във Ватикана

Папа Франциск забрани продажбата на цигари във Ватикана. Тя ще влезе в действие при започване на идната година. А задачата е Светият трон да бъде образец за здравословен метод на живот.


Без цигарен пушек във Ватикана. След като забрани пушенето на своята територия, Светият трон не разрешава и продажбата на цигари. В папската страна цигарите се продават на сегашни и някогашни чиновници на цени, доста по-ниски от тези в Италия.
Грег Бурк, шеф на прес службата на Ватикана: Да, новината е, че от 2018 година Ватикана стопира да продава цигари. Папата реши, че е значимо да спрем продажбата, поради здравето на хората. Интересното е, че цигарите носеха доходи на Ватикана.
От продажбата на цигари, Светият трон печели милиони евро.

Според досегашните разпореждания, към 5000 хиляди души се употребяват от ниските цени. Много италианци, обаче, молят папските чиновници да ги доставят с евтини цигари.

Търговията с цигари не може да бъде оправдана с цената на живота на хората, гласи известието на Светия трон. Папа Франциск е непушач и постоянно е водил битка против пушенето. Много от неговите съветници, обаче, са фенове на цигарите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР