Папа Франциск забрани от 2018 г. продажбата на цигари в

...
Папа Франциск забрани от 2018 г. продажбата на цигари в
Коментари Харесай

Папа Франциск забрани цигарите в безмитния магазин на Ватикана

Папа Франциск забрани от 2018 година продажбата на цигари в безмитния магазин на Ватикана, съобщи Франс прес.

" Смисълът е елементарен – Светият трон не може да способства за активност, която явно вреди на човешкото здраве “, съобщи представителят на Ватикана Грег Бърк. По думите му облагата не може да е законна, в случай че слага живота в риск. Без да показва число, той призна, че продажбата на по-евтини цигари е източник на доходи за Светия трон.

По данни на Световната здравна организация, тютюнът е причина за гибелта на към 7 млн. души всяка година, напомня Ватиканът.

Папа Франциск, който е претърпял интервенция на белия дроб на 20-жодишнва възраст, не пуши. За разлика от папата на Джъд Лоу в касовия филм „ Младият папа “. Папската страна обаче е измежду първите, които внасят тютюневите растения. През 2002 година Ватиканът одобри, преди Италия, възбрана за пушене на публични места, само че не изхвърли цигарите от ватиканския магазин.

Малката жп гара, дарена на папството от Мусолини и в никакъв случай неизползвана за гара, бе обзаведена през 2003 година като огромен първокласен магазин за към 5000-6000 привилегировани клиенти – чиновници и някогашни чиновници на Ватикана, само че и дипломати, упълномощени към Светия трон. В него се продават всевъзможни първокласни артикули, които нямат нищо общо с религията и са изцяло освободени от данъци. В комплекса има също по този начин магазин за хранителни артикули и колонка за зареждане с гориво на невиждано ниски цени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР