Папа Франциск за пръв път назначи жена на висока позиция

...
Папа Франциск за пръв път назначи жена на висока позиция
Коментари Харесай

Италианска монахиня стана жената на най-висок пост във Ватикана

Папа Франциск за пръв път назначи жена на висока позиция в администрацията на Ватикана , съобщи ДПА.

Сестра Рафаела Петрини беше назначена за общоприет секретар на губернаторството на Ватикан а, заяви Светият трон.

Тя е първата жена, която ще заеме втория по значителност пост в йерархията на губернаторството, което дава отговор за музеите на Ватикана и други държавни служби. Сред тях са службата по издаване на пощенски марки и автопаркът.
 

— Vicente Durán Casas (@vicdurcas)
Досега 52-годишната сестра Рафаела, която е родом от Рим, е била част от Конгрегацията за евангелизация на народите, която се занимава с мисионерска работа.

Постът на досегашната монахиня дава отговор на този на зам.-губернатор на щат или зам.-кмет на огромен град, прецизира Ройтерс.

Губернаторството, което се обитава в огромен замък в центъра на Ватикана, има повече от 2000 чиновници.

През последните месеци светият отец беше концентриран в персоналните си решения върху дамите, отбелязва ДПА. По-рано тази година той направи теоложката Натали Бекар първата жена в историята на католическата черква, станала зам.-секретар на синода на епископите.

След това през август той назначи сестра Алесандра Смерили за краткотраен секретар на дикастерията (ведомство на Римската курия) за поощряване на цялостното човешко развиване, фокусирана върху миграцията и бедността. Смерили стана и пратеник в комисията за COVID-19 на Ватикана
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР