Папа Франциск възложи на високопоставен италиански кардинал мисия с надеждата,

...
Папа Франциск възложи на високопоставен италиански кардинал мисия с надеждата,
Коментари Харесай

Ето на кого Папата възложи търсенето на мира в Украйна

Папа Франциск разпореди на почитан италиански кардинал задача с вярата, че може да „ облекчи напрежението “ във войната в Украйна и да откри пътя към мира, оповестиха от Ватикана в събота.

В малко документално изказване представителят на Ватикана Матео Бруни сподели, че папа Франциск е поверил задачата на архиепископа на Болоня, кардинал Матео Дзупи, който е непосредствен до папата. Бруни сподели, че графикът и механиката на задачата „ сега се изследват “.

Само седмица по-рано папа Франциск организира диалози с украинския президент Володимир Зеленски във Ватикана. След това Зеленски, запитан за тяхната среща, уточни, че счита, че всяко ходатайство с съветския президент Владимир Путин, който нахлу в Украйна през февруари 2022 година, е невероятно.

В края на април, летейки назад за Рим от посещаване в Унгария, папа Франциск съобщи пред кореспонденти на борда на самолета, че Ватикана взе участие в някаква мирна задача, само че отхвърли да даде детайлности.

„ Мога да потвърдя, че папа Франциск е упълномощил на кардинал Матео Дзупи, архиепископ на Болоня и президент на Италианската епископска конференция, да организира задача, съгласно Държавния секретариат (на Ватикана), която да способства за облекчение на напрежението в спора в Украйна, с вярата, която в никакъв случай не е напускала Светия отец, че това може да сложи началото на пътища на мира “, сподели Бруни.

„ Времето на такава задача и нейните способи сега се изследват “, сподели представителят.

По-рано през седмицата италиански уеб страница, който се концентрира върху въпросите на Ватикана, уточни, че папата е избрал персонални пратеници, които да беседват със Зеленски и Путин с вярата да посредничат за преустановяване на огъня. В късото изказване събота вечерта на Ватикана не се загатва Русия.

Папа Франциск неведнъж е заклеймявал войната, предупреждавал е против струпване на оръжия в спора и се е молил за страдащия украински народ. Като цяло в многочислените си мнения за войната той заобикаля да упреква Путин.

Папата сподели, че ще отиде в Киев, столицата на Украйна, в случай че поклонението ще помогне за мир, само че сподели, че това може да се случи единствено в случай че може да посети и Москва.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР