Папа Франциск в четвъртък призова за международен договор, който да

...
Папа Франциск в четвъртък призова за международен договор, който да
Коментари Харесай

Папа Франциск призовава за глобален договор за регулиране на изкуствения интелект: „Рискуваме да попаднем в спиралата на технологична диктатура“

Папа Франциск в четвъртък прикани за интернационален контракт, който да подсигурява, че изкуственият разсъдък се създава и употребява етично, като твърди, че рисковете от технологията, лишена от човешки полезности като съчувствие, благосклонност, морал и амнистия, са прекомерно огромни.

Франсис добави гласа си към възходящите апели за обвързващо, световно контролиране на ИИ в годишното си обръщение за Световния ден на мира, който Католическата черква чества всеки 1 януари. Ватиканът разгласява текста на посланието в четвъртък.

За Франциск апелът е ненапълно персонален: по-рано тази година генерирано от AI изображение, на което той носи първокласно бяло пухено яке стана вирусно, показвайки какъв брой бързо реалистичните дълбоки подправени изображения могат да се разпространят онлайн.

първите в света всеобхватни правила за изкуствен интелект, които се чака да служат като златен стандарт за държавните управления, обмислящи тяхното лично контролиране.

Изкуственият разсъдък притегли вниманието на света...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР