Папа Франциск уволни цялото ръководство на Каритас Интернационалис - международната

...
Папа Франциск уволни цялото ръководство на Каритас Интернационалис - международната
Коментари Харесай

Папа Франциск уволни цялото ръководство на Каритас

Папа Франциск уволни цялото управление на " Каритас Интернационалис " - интернационалната благотворителна организация на Римокатолическата черква, основана във Ватикана. " Каритас " ще се ръководи от комисар краткотрайно - до избирането на нови шефове. Отделът за развиване на Ватикана, който управлява организацията, заяви в изказване, че външна инспекция е открила нездрава атмосфера и неприятни управнически практики в централата на организацията. " Не се появиха доказателства за неприятно финансово ръководство или полова ирелевантност, само че други значими тематики и области, на които би трябвало да се обърне незабавно внимание, излязоха от работата на групата. Бяха маркирани действителни дефекти в ръководството и процедурите, които съществено накърниха екипния дух и морала на личния състав ", се споделя в изказването на офиса за развиване. 

Сред засегнатите от папския указ е цялото оперативно управление отпред с основния изпълнителен шеф Алойшъс Джон. Кардинал Луис Антонио Тагле, който номинално беше президент на " Каритас ", само че не участваше в ежедневните интервенции, ще се отдръпна като президент, само че ще остане в нова роля  -  ще оказва помощ на комисаря да поддържа връзките с националните организации на " Каритас " и да приготви за избор на ново управление следващата година. 

Промените не засягат управлението на нито една от 162-те национални организации за развиване и подкрепяне, които съставляват световната конфедерация " Каритас ", показва. " Каритас Интернационалис " (Caritas Internationalis), основана във Ватикана, е конфедерация от 162 католически организации за подкрепяне, развиване и обществени услуги, работещи допълнително от 200 страни. Организацията има повече от милион чиновници и доброволци по целия свят.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР