Папа Франциск призова всички участващи страни в конфликта в Украйна

...
Папа Франциск призова всички участващи страни в конфликта в Украйна
Коментари Харесай

Папа Франциск призова всички да се помолят за мир на 2 март

Папа Франциск прикани всички участващи страни в спора в Украйна да се въздържат от дейности, които предизвикват още повече премеждия на популацията, дестабилизирайки взаимното битие сред нациите и дискредитиращи интернационалното право. Той насочи това послание във  ватиканската зала Павел VI.

„ Чувствам огромна болежка в сърцето си от утежняването на обстановката в Украйна “, сподели Главата на Римокатолическата черква. „ Въпреки дипломатическите старания през последните седмици се обрисува все по-тревожно развиване на обстановката. Заедно с мен доста хора по света изпитват тъга и угриженост. Отново мирът на всички е заплашен от обособени ползи. Призовавам политически виновните да създадат сериозен изпит на съвестта си пред Бог - Бог на мира, а не на войната: отец на всички, а освен на някого, който желае да бъдем братя, а не врагове ".

Папата предложи на вярващи и невярващи Ден на молитва и пост за мир в Украйна. „ Бих желал да се обърна към всички, вярващи и невярващи. „ Исус ни научи, че на диаболичното безумство на насилието се дава отговор с Божиите оръжия, с молитва и пост. Приканвам всички на 2 март, Пепеляна сряда, към пост и молитва за мир. Насърчавам, изключително вярващите, да се посветят интензивно на молитва и пост през този ден. Нека Царицата на мира пази света от безумието на войната ”, е посланието на папа Франциск, представено от Vatican News.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР