Папа Франциск призова католиците да бъдат гостоприемни към мигрантите, заявявайки,

...
Папа Франциск призова католиците да бъдат гостоприемни към мигрантите, заявявайки,
Коментари Харесай

Папата зове: Гостоприемство към мигрантите!

Папа Франциск прикани католиците да бъдат гостоприемни към мигрантите, заявявайки, че " няма християнска наслада, когато вратите са затворени ", съобщи ДПА.

Хората, които " пред лицето на нещастието са отказали да се предадат и са тръгнали да търсят опция да живеят " са " икона на Светото семейство, което е трябвало да прекоси пустини, с цел да продължи да живее ", сподели папата пред към 100 000 души на литургията в Икике, Чили.

В този крайбрежен град има десетки хиляди мигранти, идващи главно от прилежащи страни.

Франциск прикани католиците да бъдат чувствителни към неправдата и новите форми на употреба, " да оферират това, което имат, колкото и малко да наподобява ".

Това бе последната меса, отслужена по време на четиридневното посещаване на папата в Чили. От Икике отпътува за Перу - втората и последна част от южноамериканската му обиколка.

След литургията в Икике папата накара автомобилния си конвой да спре, с цел да ревизира по какъв начин се усеща полицайка, хвърлена от коня си, очевидно изплашен от шума на преминаващите коли, заяви Асошиейтед прес.

Франциск слезе от папамобила си и остана да стои до дамата, до момента в който не дойде кола за спешна помощ, която да я откара в болница. Ватикана заяви, че дамата е била в схващане, а папата й е споделил " няколко утешителни души ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР