Папа Франциск призова Европа да търси път към мира в

...
Папа Франциск призова Европа да търси път към мира в
Коментари Харесай

Папа Франциск призова Европа да търси път към мира в Украйна

Папа Франциск прикани Европа да търси път към мира в Украйна. Главата на Римокатолическата черква насочи посланието за завършек на войната от Португалия, където дойде за Световния ден на младежта. Очаква се стотици хиляди младежи да се включат в отбелязването на празника.

В началото на визитата си в Португалия папа Франциск прикани Европа да помогне за мира в Украйна.

 
Препускаме измежду стихии в океана на историята и усещаме потребността от смели курсове на мир. С дълбока обич към Европа и в духа на разговора, който отличава този континент, можем да попитаме: " Накъде плаваш, в случай че не показваш пътя на мира, методите за преустановяване на войната в Украйна и доста други спорове, които предизвикват толкоз кръвопролития?
Папа Франциск, глава на Римокатолическата черква

Главата на Римокатолическата черква е в Лисабон за Световния ден на младежта. Очаква се над 1 млн. младежи от целия свят да се включат в събитието, което продължава до неделя, когато папата ще отслужи и специфична литургия. Местният бизнес се надява това да подтиква приходите.

 
Вече правехме бисквити с анимационни облици за деца, като Спайдърмен или Батман. И до момента в който се шегувахме със сладкаря, си помислихме за какво да не създадем това с главата на папата? Използвахме портрети на папата и доста фотоси.
Фернандо Сантош, пекар

86-годишният папа е на първата си аудиенция зад граница след интервенцията му в италианска болница предишния месец. В началото на визитата му - в Лисабон се появиха билборди с изказвания за полово принуждение над близо 5000 деца в католическата черква на Португалия.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР