Папа Франциск призова днес за облекчаване на международните санкции и

...
Папа Франциск призова днес за облекчаване на международните санкции и
Коментари Харесай

Папата призова за намаляване на дългове и облекчаване на санкциите заради коронавируса

Папа Франциск прикани през днешния ден за облекчение на интернационалните наказания и обилно понижаване на задълженията за разрастващите се страни, което да помогне на всички страни да преодолеят последствията от коронавирусната пандемия, съобщи ДПА.
" Може да бъдат отслабени интернационалните наказания, защото те основават на страните, само че които са наложени, усложнения да окажат съответна помощ на своите жители ", сподели той във великденското си обръщение " Urbi et Orbi " (Към Града и Света). " И може всички страни да се озоват в състояние да посрещат най-големите си потребности за момента посредством понижаване, в случай че не опростяване на задълженията, утежняващи бюджетния баланс на най-бедните страни ", добави папата. В посланието си Франциск приказва още за " епохалните провокации " пред Европейския съюз и го прикани да не пропусне опцията " да даде нови доказателства за взаимност, а също по този начин да се обърне към новаторски решения ". В посланието си папата се разгласи за слагане завършек на всички войни, терористични офанзиви и страданието по света, съобщи ДПА.

Папата насочи вниманието към страдащите от пандемията. Мисля и се апелирам пред всичко за тези, които пострадаха от ковид - за болните, умрелите и техните родственици, оплакващи околните си, с които от време на време даже не са съумели да се сбогуват, сподели Франциск, написа Българска телеграфна агенция. Той прикани Христос да даде мощ на и вяра на лекарите, медицинския личен състав и всички, които демонстрират обич и грижа за близък, съобщи ТАСС.

В ерусалимската църква " Свето Възкресение ", където се счита, че е заровено тялото на Христос след гибелта му на разпятието, архиепископ Пиербатиста Пицабала прикани вярващите да не губят храброст, добави АП. " Въпреки признаците на гибел и боязън, които виждаме на всички места по света, би трябвало да гледаме към положителното и към всички тези, които са дали живота си за другите ", сподели той. В черквата в Стария град имаше единствено неколцина духовници, а към нея липсваха нормалните поклонници и търговци.

Англиканската черква е затворила храмовете си, заради което архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби отслужи великденската работа от своето лондонско жилище. Духовният лидер на 85-те милиона почитатели на църквата по света бе в цялостните си литургични одежди, застанал зад самоделен олтар на кухненска маса.

В Ливан, арабската страна с максимален % християни, кардинал Башара Раи се обърна към вярващите да съблюдават карантинните ограничения, наложени в миг, когато страната се намира и в икономическата, и финансова рецесия. " Молим се ливанските представители да се обединят в духа на съдействието за икономическото, финансовото и общественото възобновяване на Ливан ", разгласи той.

Папа Тавадрос Втори, глава на Коптската православна черква в Египет, възслави Възкресението в съвсем празна църква в манастир, ситуиран в пустинна котловина западно от Кайро. Литургията му бе налична за коптските християни по " Facebook ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР