Папа Франциск призова архиепископите да защитават „институцията на Църквата“, която

...
Папа Франциск призова архиепископите да защитават „институцията на Църквата“, която
Коментари Харесай

Папа Франциск: Църквата е под заплаха и трябва да бъде защитена

Папа Франциск прикани архиепископите да пазят „ институцията на Църквата “, която по думите му е преследвана от непрекъснати обвинявания, оповестява Ройтерс. Светият отец произнесе заключителната тирада по време на Синода на архиепископите, който се организира през уикенда във Ватикана, добави БГНЕС.
Франциск бе безапелационен, че Църквата е атакувана от „ популярен обвинител “ – едно от многото имена с които в Библията е именуван Дяволът, който се пробва по всякакъв начин да окаля името й с обвиняванията си. Светият отец обаче не конкретизира обаче какви тъкмо обвинявания има поради.
Главата на Римокатолическата черква акцентира, че декларацията, призната в края на Синода, ще окаже голямо въздействие върху членовете на духовенството. В документа се приканва за по прецизни ограничения при битката със половите похищения – в това число по-голяма бистрота в структурите на Църквата, и се отхвърля културата на елитизъм измежду някои от високопоставените духовници, която е довела до прикриването на случаи на секстормоз и корупция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР