Папа Франциск пристига на тридневна визита в Унгария. Във фокуса

...
Папа Франциск пристига на тридневна визита в Унгария. Във фокуса
Коментари Харесай

Папа Франциск на посещение в Унгария, ще обсъжда войната в Украйна с Орбан

Папа Франциск идва на тридневна аудиенция в Унгария. Във фокуса на диалозите му ще бъде войната в Украйна, миграцията и християнските корени на Европа. Планиран е също диалог на четири очи с унгарския министър председател националист Виктор Орбан. Това ще бъде първото пътешестване на папата, откогато се лекува в болница с бронхит през март.

Унгарската столица Будапеща е подготвена за тридневното посещаване на папа Франциск. За повторно в границите на две години главата на Католическата черква посещава страната.

Още след Световния евхаристичен конгрес през 2021 година папата беше показал, че ще се върне на апостолическо посещаване, само че детайлностите бяха разкрити едвам в последния миг.
Това е доста сложен миг за цяла Европа, изключително за нас, източноевропейците, поради войната в Украйна. Има огромна потребност да изразим нашата взаимност. И аз съм доста любопитен да чуя какво ще каже папа Франциск. Не единствено по принцип, само че и за актуалната обстановка, за войната и мира.  
Томаш Глушак, духовник

Папа Франциск ще кацне на летище " Лист Ференц " и ще се срещне с унгарския държавен глава и държавно управление, както и с водачи на Католическата черква.

В събота той ще одобри небогати хора и украински бежанци на площада пред Църквата на розите, след което ще произнесе тирада пред хиляди възпитаници от църковните учебни заведения на спортната сцена в Будапеща.

Широката общност ще може да се срещне с папа Франциск в неделя. Той ще отслужи обща молитва в 9,30 ч. на площад " Кошут ", където се чакат големи тълпи от хора. Поради тази причина близките улици са затворени и са сложени великански екрани.

Местата за посещаване бяха претърсени още преди дни и бяха сложени камери с железни детектори. Личната защита на папата ще бъде обезпечена от Центъра за битка с тероризма, а за времето на визитата ще дойдат полицейски подкрепления от цялата страна.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР