Папа Франциск прие българската държавна делегация, която по традиция посещава

...
Папа Франциск прие българската държавна делегация, която по традиция посещава
Коментари Харесай

Папа Франциск към българската делегация за 24 май: Поздравявам ви, че въпреки различията сте заедно

Папа Франциск одобри българската държавна делегация, която по традиция посещава Рим и Ватикана на всеки 24 май.

Групата този път е ръководена от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, като в нея влизат представители на всички парламентарни групи.

От ГЕРБ взе участие Десислава Атанасова, ПП-ДБ са показани от Атанас Атанасов, " Възраждане " са изпратили Цончо Ганев, а Движение за права и свободи - зам.-председателя на Народното събрание Филиз Хюсменова. Ирена Атанасова е в делегацията от Българска социалистическа партия, а Тошко Йорданов съставлява Има Такъв Народ на срещите във Ватикана.



В делегацията вземат участие още викарят на Софийско-пловдивската епархия на Католическата черква отец Румен Станев, западноевропейският митрополит Антоний от Светия синод, както и секретаря по просвета на Румен Радев Пламен Славов. Посланикът на България във Ватикана Богдан Паташев също участва на аудиенцията.

" Поздравявам ви за това, че макар, че сте толкоз разнообразни, сте дружно в името на вашата страна България ", е споделил папа Франциск при посрещането на българската делегация, представен от пресцентъра на Народното събрание.

Росен Желязков е подарил ръчно извезана икона с облиците на светите братя Кирил и Методий и свети Климент Охридски, направена със златни и сребърни железни влакна от две сестри от Асеновград. Двете дами са основали и омофора, който беше подарен на папата при визитата му в България през 2019 година

Желязков е отбелязал, че в делегацията има представители на всички политически сили и че, когато има национални дела, те са обединени. Папата е изразил насладата си от това, споделил е, че го насърчава и че е прелестно, че политическите сили са единни, оповестяват от Народно събрание.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР