Папа Франциск предупреди, че светът се срива заради глобалното затопляне

...
Папа Франциск предупреди, че светът се срива заради глобалното затопляне
Коментари Харесай

Папата предупреди: Светът се срива

Папа Франциск предизвести, че светът " се срутва " поради световното стопляне и прикани участниците в идните договаряния за климата COP28 да се спогодят за обвързващи политики за последователно отричане от изкопаемите горива, съобщи Агенция Франс Прес.

Осем години откакто в своята незабравим разбор очерта опустошителните последствия от провокираното от индивида изменение на климата, 86-годишният понтифекс разгласява продължение, в което предизвестява, че някои вреди към този момент са " необратими ".

" С течение на времето осъзнах, че нашите реакции не са били съответни, до момента в който светът, в който живеем, се срутва и може би се доближава до точката на изкривяване ", написа главата на римокатолическата черква в писмото от 12 страници.

Той съобщи, че идващият кръг от договарянията на Организация на обединените нации за климата, който стартира в Дубай на 30 ноември, " може да съставлява смяна в посоката ", в случай че участниците сключат обвързващи съглашения за прекосяване от изкопаеми горива към чисти енергийни източници като вятър и слънце.

Само действителен ангажимент за смяна " може да разреши на интернационалната политика да възвърне доверието си ", написа папата.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР