Папа Франциск предполага, че би бил готов католическата църква да

...
Папа Франциск предполага, че би бил готов католическата църква да
Коментари Харесай

Папата предполага, че католическата църква може да благославя еднополовите двойки

Папа Франциск допуска, че би бил подготвен католическата черква да благославя еднополовите двойки.

В отговор на група кардинали, които го помолиха за изясненост по въпроса, той сподели, че всяка молба за благословия би трябвало да се третира с „ пасторско състрадание “. p>

" Не можем да бъдем съдници, които единствено отхвърлят, отхвърлят и изключват ", сподели той.

Той обаче добави, че църквата към момента счита еднополовите връзки за „ обективно греховни “ и няма да признае еднополовите бракове.

Искането беше едно номер, изпратен до папата преди едноседмично международно събиране за разискване на бъдещето на Църквата, което би трябвало да стартира във Ватикана в сряда.

В Католическата черква, благословията е молитва или молба, нормално отправена от чиновник, с молба Бог да огледа благосклонно на индивида или хората, които са благословени.

Епископите в редица страни, в това число Белгия и Германия, започнаха да разрешават на свещениците да благославят еднополови двойки, само че позицията на църковните управляващи остана неразбираема.

През 2021 година, след сходно искане за обяснение, доктриналната работа на Ватикана постанови, че не позволява практиката.

В отговор на последното искане папата сподели, че Църквата схваща брака като „ извънреден, постоянен и неделим съюз сред мъж и жена “ и би трябвало да заобикаля „ всевъзможен тип ритуал или богослужение, които биха могли да опонират на това разбиране “. Бог за помощ, молба да живеем по-добре ".

" Пасторалното здравомислие би трябвало съответно да разпознае дали има форми на благословия, поискана от едно или повече лица, които да не предават неправилна идея за брак ", сподели той.

Изглежда предполагайки, че молбите за благословия би трябвало да се преглеждат за всеки обособен случай, той сподели, че „ решения, които могат да бъдат част от пастирското здравомислие в избрани събитията не би трябвало безусловно да се трансформират в норма ".

" Каноническото право не би трябвало и не може да обгръща всичко ", сподели той.

Той добави, че Църквата постоянно би трябвало да подхожда към връзките си с хората с " добрина, самообладание, схващане, деликатност и поощрение ".

През февруари гласоподаване на висши фигури в Църквата на Англия поддържа предложенията да се разрешат молебствия за благословия за двойки от един и същи пол.

Този ход би означавал, че еднополова двойка може да отиде в англиканска черква след законна брачна гала за служби, в това число молебствия за посвещение, признателност и Божия благословия.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР