Папа Франциск отрече слуховете, според които е възможно да се

...
Папа Франциск отрече слуховете, според които е възможно да се
Коментари Харесай

Папа Франциск отрече слуховете за оттегляне поради здравословни проблеми

Папа Франциск отхвърли слуховете, съгласно които е допустимо да се отдръпна от поста си поради здравословни проблеми. Той съобщи в оповестено през днешния ден изявление, че би могъл скоро да посети Киев и Москва.

Никога не съм се замислял по този въпрос. За момента - не, за момента - не. Наистина, съобщи Светият отец в изявлението за организация Ройтерс, обещано в събота в резиденцията си " Света Марта " във Ватикана.

През последните седмици забележимите болки на папата в дясното коляно, заради които се наложи да анулира планувано за началото на юли посещаване в Африка, възобновиха спекулациите за допустимо отдръпване, по сходство на предшественика си папа Бенедикт Шестнадесети.

Самият Франциск неколкократно е повтарял, че ще се отдръпна, ако един ден здравето му към този момент не разрешава да управлява Църквата. Запитан по кое време би могъл да пристигна този миг, той отговори: " Ние не знаем. Само Бог знае ".

С уточнението, че е претърпял " лека фрактура " на коляното, лекувана с лазерна и магнитна терапия, аржентинският йезуит също по този начин отхвърли слуховете, съгласно които му е открит рак по време на интервенцията на дебелото черво през юли 2021 година

Той също по този начин прави оценка като " евентуално " да посети Украйна след завръщането си от Канада, планувано за края на юли. " Първата ми задача е да отида до Русия, с цел да се опитам да оказа помощ по един или различен метод, само че бих желал да посетя и двете столици ", удостоверява той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР