Папа Франциск отново наруши протокола и в типичния за него

...
Папа Франциск отново наруши протокола и в типичния за него
Коментари Харесай

Папа Франциск наруши протокола – започна непринуден разговор с децата

Папа Франциск още веднъж наруши протокола и в типичния за него жанр стартира неналожителен диалог с децата в Раковски, които през днешния ден ще получат своето първо причестяване.
"Преди да стартира желая да ви попитам, щастливи ли сте че сте тук? ", запита Франциск, а малчуганите звучно му дадоха отговор с "Да! ". "Наистина ли сте щастливи? ", увери се папата, а децата още по-звучно му дадоха отговор с "Да! ".
"Вие, скъпи деца, сте пристигнали тук от всяко кътче на тази Земя на розите, с цел да участвате в този превъзходен празник, който, сигурен съм, няма да забравите в никакъв случай: ваша първа среща с Исус в Тайнството и Причастие. С тези думи папа Франциск се обърна към над 240 деца в храма "Пресвето сърце Исусово ".
"Първото причестяване е на първо място един празник. Той е вероятен с помощта на нашите родители, баби, дядовци и на енориите ни, които ни помогнаха да растем във вярата ", означи папа Франциск. Той добави, че първото причестяване не е последното, че Исус чака постоянно. "Затова ви поисквам през днешния ден да е началото на доста причестяване, с цел да бъде постоянно, както през днешния ден, празнично сърцето ви, изпълнено с наслада и най-много с признателност ", приключи папа Франциск.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР