Папа Франциск осъди жестокостта на войната в Украйна на литургия

...
Папа Франциск осъди жестокостта на войната в Украйна на литургия
Коментари Харесай

Папата осъди жестокостта на войната в Украйна на Великденската служба

Папа Франциск осъди жестокостта на войната в Украйна на литургия в събота за Великденско бдение, оповестява " Ройтерс ".

На литургията участва Иван Федоров, кметът на Мелитопол, който бе арестуван от съветските сили предишния месец и по-късно освободен при замяна на пленници.

Папата се отклони от квалифицирания си текст, с цел да спомене наличието на Федоров , фамилията му и трима украински парламентаристи, седнали начело. Той приказва за " тъмнината на войната и на жестокостта ".

" Всички ние се молим за вас и с вас. Ние се молим, тъй като има толкоз доста страдалчество. Можем единствено да ви предоставим нашите молебствия и да ви кажем " Смелост, ние сме с вас " ", сподели Франциск.

Той приключи с думите " Христос воскресе " на украински .

Ватикана сподели, че Франциск се е срещнал уединено с украинската делегация преди литургията.

Дейностите по време на Страстната седмица, които кулминират в неделя, бележат първия път от 2019 година за обществеността да участва след две години ограничавания на COVID-19 .

Във Великденската неделя, най-важният ден в християнския календар, папата отслужва литургия на площад Свети Петър и по-късно предава своето обръщение и благословия Urbi et Orbi.

 Папа Франциск също осъди случилото се в Буча
Папа Франциск също осъди случилото се в Буча

Последните вести от войната в Украйна, вместо да донесат облекчение и вяра, донесоха нови зверства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР