Папа Франциск осъди днес „клането в Буча“ и целуна украинския

...
Папа Франциск осъди днес „клането в Буча“ и целуна украинския
Коментари Харесай

Папа Франциск осъди клането в Буча и целуна украинския флаг

Папа Франциск осъди през днешния ден „ клането в Буча “ и целуна украинския байрак, изпратен му от украинския град, съобщи Ройтерс.

„ Последните вести от Украйна, вместо да ни донесат облекчение и вяра, ни донесоха нови зверства като клането в Буча “, сподели той в края на ежеседмичната си визита във Ватикана.

„ Жестокост, която е все по-ужасяваща, даже против цивилни, беззащитни дами и деца. Те са жертви, чиято почтена кръв насочва апел към небето и умолява: " Спрете тази война! “, добави Светият отец.

Папа Франциск разгъна украинското знаме, за което сподели, че му е донесено от „ мъченическия град Буча “ и го сподели на присъстващите, които избухнаха в овации.

След това той помоли група деца, пристигнали във вторник от Украйна, да дойдат при него.

„ Тези деца трябваше да избягат, с цел да дойдат в безвредна земя. Това е резултатът от войната. Нека не ги забравяме. Нека не забравяме народа на Украйна “, сподели папата, преди да подари на всяко дете шоколадово великденско яйце.

Украйна упрекна Русия за всеобщи убийства на цивилни в Буча. Москва отхвърля нейните военни да са направили там военни закононарушения, като споделя, че това е имитация, целяща да злепостави съветската войска.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР