Папа Франциск определи като трагедия спада на раждаемостта в Италия

...
Папа Франциск определи като трагедия спада на раждаемостта в Италия
Коментари Харесай

Папа Франциск определи като трагедия спада на раждаемостта в Италия

Папа Франциск дефинира като покруса спада на раждаемостта в Италия и предизвести, че това е опасност за бъдещето на страната. Нивото през предходната година бе най-ниско от обединяването на нацията през 1861 година, като бележи спад 12-а година подред, по данни на националната статистика.

В седмичното си послание пред Базиликата " Свети Петър " папа Франциск означи, че евентуално доста двойки избират да останат без деца или да имат единствено едно дете.

" Това е покруса, която се опълчва на нашите фамилии, на нашата страна и бъдеще ", сподели Франциск, представен от Ройтерс.

През предходната година в Италия е имало близо 405 000 раждания, с над 15 000 по-малко спрямо 2019-а.

Според националната статистическа работа, спад има и тази година, като фактор за това е и пандемията от ковид.

Италия регистрира 81 смъртни случая, в резултат на Covid-19 в неделя, против 144 през предходното денонощие. Новите случаи на зараза понижават, поради ниския брой проби през почивните дни. Пациентите в болница обаче се усилват - те доближиха 9220 в неделя - с близо 330 повече, в съпоставяне със събота. В страната са регистрирани над 136 000 смъртни случая, свързани с вируса, което я прави втората страна в Европа, след Англия, и 9-а в света по брой на жертви на пандемията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР