Папа Франциск няма да присъства на традиционната молитва на Разпети

...
Папа Франциск няма да присъства на традиционната молитва на Разпети
Коментари Харесай

Папа Франциск ще пропусне процесията на Разпети петък

Папа Франциск няма да участва на обичайна молитва на Разпети петък, оповестиха от Ватикана. Той се възвръща от бронхит, откакто предходната седмица прекара три нощи в болница.

Това ще бъде първият случай, в който 86-годишният Франциск пропуща годишната работа през 10-те години на своето папство, съобщи Агенция Франс Прес.

" Поради мощния мраз през последните дни папа Франциск ще наблюдава довечера Кръстния път от Каса Санта Марта, присъединявайки се към молитвата на тези, които ще се съберат дружно с Римската епархия в Колизеума ", се споделя в малко изказване на Ватикана.

Санта Марта е резиденцията на аржентинския понтифик в границите на Ватикана. В резултат на извънредно захлаждане в Рим през тази седмица нощните температури паднаха до 10 градуса по Целзий.

Франциск беше изписан от болница в Рим на 1 април след тридневен престой поради бронхиална зараза. През последните години понтификът страда от от ден на ден здравословни проблеми и това беше вторият му престой в болница от 2021 година насам.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР