Папа Франциск изрази в писмо до сирийския президент Башар Асад

...
Папа Франциск изрази в писмо до сирийския президент Башар Асад
Коментари Харесай

Папата писа на Башар Асад, призова за край на конфликта в Сирия

Папа Франциск изрази в писмо до сирийския президент Башар Асад угриженост за филантропичната обстановка в Северозападна Сирия и прикани за завършек на сраженията посредством договаряния, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на Ватикана.

Писмото е било предадено през днешния ден на Асад от кардинал Питър Кодво Апиа Търксън - началник на департамента на Ватикана за поощряване на човешкото развиване, предава Българска телеграфна агенция.

В писмото папата е призовал за безвредно връщане на милионите хора, разселени поради продължаващите от години сражения, хуманно отношение към политическите пандизчии и възобновяване на договарянията за търсене на политическо решение на спора.

" В основата на тази нова самодейност стои загрижеността на папа Франциск и Светия трон за сериозната филантропична обстановка в Сирия, в частност в провинция Идлиб ", съобщи държавният секретар на Ватикана Пиетро Паролин.

По думите му в писмото Франциск е призовал Асад " да покаже благосклонност и да работи за намиране на осъществими решения, с което да постави завършек на спор, траял прекомерно дълго и довел до загубата на доста почтени животи ".

Според сирийската осведомителна организация САНА Асад е споделил на Търксън, че е значимо да се окаже напън върху страните, подкрепящи терористите, под което Дамаск има поради бунтовниците в Сирия. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР