Папа Франциск говори за „егоистичните“ двойки, които имат домашни любимци

...
Папа Франциск говори за „егоистичните“ двойки, които имат домашни любимци
Коментари Харесай

Папа Франциск нападна двойките, които избират да имат домашни любимци вместо деца

Папа Франциск приказва за „ егоистичните “ двойки, които имат домашни любимци вместо деца и прикани родителите да имат повече наследници, като решение за „ демографската зима “ на Запада.

Говорейки за родителството по време на обща визита във Ватикана, Франциск се оплака, че домашните любимци „ от време на време заемат мястото на децата в обществото “.

„ Днес... виждаме форма на нарцисизъм. Виждаме, че някои хора не желаят да имат дете .

Понякога имат едно и това е, само че имат кучета и котки, които заемат мястото на децата. Това може да кара хората да се смеят, само че това е действителността “, сподели папата.

Практиката е „ отказване на бащинството и майчинството и това ни омаловажава, лишава ни нашата човещина “, счита главата на Римокатолическата черква. Той сподели, че двойките би трябвало да имат повече деца, с цел да се оправят с „ демографската зима “, която се е настанила в огромна част от Запада и прикани двойките, които не могат да имат деца, да бъдат отворени за осиновяване.

По този метод „ цивилизацията остарява без човечеството, тъй като ние губим благосъстоянието на бащинството и майчинството, а страната ни е тази, която страда “, сподели още папата.

През 2014 година Франциск сподели за всекидневника Il Messaggero, че

да имаш домашни любимци вместо деца е „ различен феномен на културна деградация “

и че прочувствените взаимоотношения с домашни любимци са „ по-лесни “ от „ комплицираните “ връзки сред родители и деца.

Той се застъпи за опростяването на процедурите за осиновяване, „ с цел да може да се сбъдне фантазията на толкоз доста деца, които се нуждаят от семейство, и на толкоз доста съпрузи, които желаят да се отдадат на любовта да имаш дете “.„ Този ​​вид избор е измежду най-висшите форми на обич и на бащинство и майчинство. Колко деца по света чакат някой да се грижи за тях! “, безапелационен е папата.

По-рано той разкритикува модерното общество, в което кариерата и печеленето на пари решителен фактор за построяването на семейство за мнозина, и назова сходен нрав „ гангрена за обществото “.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР