Папа Франциск е използвал обидна дума на гей жаргон по

...
Папа Франциск е използвал обидна дума на гей жаргон по
Коментари Харесай

Папата използва обидна дума за хомосексуалисти

Папа Франциск е употребявал обидна дума на гей диалект по време на среща с италиански епископи, на която се е пошегувал с броя на гейовете в семинариите, оповестяват италианските медии.

Съобщава се, че по време на частната среща преди една седмица 87-годишният понтифик е употребявал обидния римски термин " frociaggine ", който се превежда свободно като обидните британски думи " faggots " или " poofs ".

Франциск повтори опълчването си на откритите хомосексуалисти да постъпват в колежи за образование на свещеници, а по-късно се пошегува, че в някои семинарии към този момент има " прекалено много " `frociaggine ".

Коментарът се появи първо във вестник " La Repubblica ", а по-късно и в " Corriere della Sera ", който заяви мнението на някои от присъстващите, че папата не е осъзнавал какъв брой обидна е думата.

Първият език на аржентинския понтифекс е испанският.

Ватиканът не отговори на молбите за коментар.

Откакто стана папа през 2013 година, Франциск упорства за значимостта на католическата черква, отворена за всички, в това число за вярващите от ЛГБТК, и даже предходната година отвори вратата за благославяне на хомосексуални двойки.

Но формалната църковна теория към момента гласи, че еднополовите актове са " вътрешно смутени ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР