Папа Франциск днес се срещна поотделно с роднини на израелски

...
Папа Франциск днес се срещна поотделно с роднини на израелски
Коментари Харесай

Папа Франциск: Това вече не е война, това е тероризъм

Папа Франциск през днешния ден се срещна поотделно с родственици на израелски заложници в Газа и на палестински пандизчии в Израел и насочи молитва за мир и завършек на това, което той назова тероризъм и на " пристрастеностите, които убиват всички ", съобщи Асошиейтед прес.

Франциск загатна за страданията както на израелците, по този начин и на палестинците след приключването на срещите, които бяха проведени преди оповестяването на договорката сред Израел и " Хамас " за замяна на заложници и краткотрайно преустановяване на огъня. Светият отец не загатна договорката, която съставлява най-големият дипломатически пробив от експлоадирането на войната след нападението на " Хамас " в Южен Израел от 7 октомври, отбелязва АП.

Папата сподели, че се е срещнал във Ватикана с родственици на някои от над 200-те заложници, държани в Газа, и по-късно – с делегация на родственици на палестинци, които са пандизчии в Израел.

На площад " Свети Петър " имаше хора с палестински флагове и шалове, както и дребни плакати, на които бяха изобразени фотоси на тела и думата " Геноцид ".

" Вече преминахме оттатък войната. Това към този момент не е война, това е тероризъм " , сподели Франциск. " Моля ви, дано продължим с мир. Молете се мир, молете се интензивно за мир ", прикани той.

Светият отец също по този начин се помоли Бог да помогне както на израелския, по този начин и на палестинския народ " да разрешат проблемите си и да не не престават със мощните пристрастености, които в последна сметка убиват всички ".

Папата неведнъж е призовавал за завършек на войната и се пробва да поддържа нормалния за Ватикана неутралитет в спора, показва АП. Ватиканът е изключително смутен за ориста на християните в Газа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР