ПАОК, с българския национал Кирил Десподов, се класира за четвъртфиналите

...
ПАОК, с българския национал Кирил Десподов, се класира за четвъртфиналите
Коментари Харесай

Десподов допринесе за разгромна победа на ПАОК срещу Динамо

ПАОК, с българския национал Кирил Десподов, се класира за четвъртфиналите в шампионата за Лигата на конференциите. Съставът от Солун победи с 5:1 вкъщи на " Тумба " Динамо (Загреб) и с общ резултат 5:3 продължава напред в шампионата.

Бившият футболист на ЦСКА и Лудогорец не попадна в стартовите 11 на Разван Луческу, само че се включи доста добре от аварийна пейка през втората част. Десподов имаше значима роля при четвъртия гол на домакините, а за петия завоюва дузпа.

Още преди почивката с попадения на Абдул Баба, Константинос Кулиеракис и Брендън Томас ПАОК освен навакса изоставането си от два гола от мача със Загреб, само че обърна. След почивката Арбер Ходжа върна гостите в играта, само че голове на Константинос Кулиеракис и Андрия Живкович от дузпа, направена от Десподов, донесоха крайния триумф на ПАОК в елиминационния конфликт.

Очаквано домакините започнаха да търсят гола през цялото време. В 15-ата минута те бяха доста покрай попадение. Андрия Живкович центрира от фал. Сърбинът качи топката на главата на Константинос Кулиеракис. От чиста позиция той уцели вратаря. Иван Невистич мазета с гърди, след което топката излезе в ъглов удар.

В средата на първото полувреме двамата още веднъж комбинираха добре. Живкович центрира отдясно към Кулиеракис. Футболистът с №4 не съумя да откри задачата отблизо разстояние.

Пет минути по-късно атакуващите дейности на гърците се отплатиха с гол. Живкович извърши ъглов удар. Кулиеракис отклони към далечната греда, където безусловно самичък беше Абдул Баба. Той нямаше по какъв начин да пропусне и вкара за 1:0.

В 33-тата минута ПАОК удвои задатъка си и тотално заличи двата гола пасив от първия мач. Константинос Кулиеракис продължаваше да тормози отбраната на гостите. Футболистите на Динамо му оставиха прекомерно доста свободно пространство. Той напредна и опита шанса си с удар от отдалеченост. Получи се рикошет в гърба на Петър Сучич, който залъга вратаря Невистич. Топката влетя в долния десен ъгъл.

Бедстването на Динамо Загреб продължи и в 42-рата минута хърватите инкасираха трети безмълвен гол. Отново Кулиеракис беше в основата. Той откри Брандън Томас в наказателното поле, а испанецът порази задачата с плонж - 3:0. По този метод ПАОК излезе в печеливша позиция.

В началото на втората част Динамо Загреб най-накрая съумя да се съвземе и върна един от головете. Гостите понижиха изоставането си, възползвайки се от загуба на централизация от страна на ПАОК. Защитник на гърците почисти доста неприятно. Той заложи топката на крайници на Арбер Ходжа, който с компактен диагонален удар порази задачата, с цел да изравни общия резултат 3:3.

Четири минути по-късно Динамо направи огромен пропуск Дарко Шпикич прекара топката сред краката на конкурент и излезе на чиста позиция. Ударът му по земя обаче беше избит с крайник от Доминик Котарски.

В 72-рата минута появилият се в игра преди секунди Кирил Десподов овладя в наказателното поле. Българският национал се обърна и стреля. Получи се рикошет в крайници на бранител и топката излезе в ъглов удар. Именно роденият в Кресна футболист центрира. Брендън Томас малко инцидентно отклони, а Кулиеракис с гърди вкара за 4:1.

Десетина минути преди приключването на постоянното време Котарски не се оправи с подло центриране. Вратарят боксира в тялото на съперник. Топката влезе в мрежата, само че имаше игра с ръка.

Малко по-късно Томас Мург можеше да постави точка на разногласието. Кирил Десподов беше изведен в наказателното поле. Крилото майсторски сви от аутлинията към точката за осъществяване на углавен удар. Там безспорна самичък бе десетката на домакините, чийто удар прелетя високо над вратата.

Три минути преди края на постоянното време Кирил Десподов създаде дузпа за своите. Националът беше изведен самичък против вратаря на Динамо Йосип Мишич, който го фаулира и основният арбитър Харм Осмерс уточни бялата точка. Андрия Живкович бе прецизен, като по този метод оформи крайното 5:1.
 Фенове на ПАОК
Фенове на ПАОК " дърпаха ушите " на Десподов и сътрудниците му

Това се е случило въз основата на гръцкия тим
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР