Паниката сред инвеститорите заради опасенията, че американската икономика може да

...
Паниката сред инвеститорите заради опасенията, че американската икономика може да
Коментари Харесай

Паниката заради евентуална рецесия в САЩ може да се превърне в самоизпълняващо се пророчество

Паниката измежду вложителите поради опасенията, че американската стопанска система може да изпадне в криза, която на 5 август докара до всеобщи разпродажби на акциите на редица компании, може да провокира резултата на " самоизпълняващото се знамение ". Това значи, че инвеститорските настроения за стопански срив може да провокират борсов срив и в действителност вероятно да се стигне до криза, предизвестяват организацията за кредитен рейтинг и разбори " Морнинг остарял " Ди Би Ар Ес (Morningstar DBRS), съобщи Си Ен Би Си. 

" Най-сериозните ни опасения са, че разпродажбите на фондовите пазари ще се трансфорат в самоизпълняващо се знамение, при което основните изпълнителни шефове на корпорациите лимитират вложенията, а потребителите свиват разноските си. Това ще докара до по-нататъшни съкращения на пазара на труда и до криза ", показват анализаторите на организацията. Те означават, че борсовите сривове в понеделник (5 август) евентуално ще имат лимитирано влияние върху цената на акциите на банките, макар че те бяха измежду най-засегнатите от разпродажбите. 

Експертите показват, че икономическите данни сочат, че стопанската система на Съединени американски щати " се забавя, само че към момента пораства ". Те означават, че безработицата в страната към момента е под така наречен " естествено равнище " от 4,4 на 100. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР