Паниката от глобалното разпространение на новия коронавирус роди редица нелепици.

...
Паниката от глобалното разпространение на новия коронавирус роди редица нелепици.
Коментари Харесай

Най-идиотските абсурди в мрежата за коронавируса

Паниката от световното разпространяване на новия ковид роди редица нелепици. От тъпи въпроси на консуматори, през безумни одежди, пиарски ходове и вицове, Ковид -19 е най-горещата тематика, както в медиите, по този начин и в обществените мрежи, написа "Труд " Вижте кои са най-големите парадокси, които роди болестта.

Болните заразявали най-много 10 души

Болните от ковид заразяват най-много 10 души, след което общуването с тях е изцяло безвредно. Или най-малко в това са уверени част от потребителите в уеб страницата Бг-Мама. Дама учтиво търси потребни препоръки по въпроса със следното изказване:

„ Аз друго се чудя, в случай че може някой да ми изясни. Да речем, че един човек болен от Ковид може да заразява 10 индивида. Та заразява се човек Х, след това се срещне с 10 индивида и ги болести, след това стопира ли да е инфектиран? И за какво? Как става това? Ако да речем този Х влиза в БГ със аероплан, на летището заразява 10 индивида, това значи ли, че до момента в който си иде у дома към този момент не може да заразява? Ако може някой осведомен с тази материя да изясни по какъв начин стават тези неща? “ (бел. създателя – Запазен е истинският правопис).

Постът стана мотив за подбив и в обществените мрежи, като в тях част от препоръките към дамата са да патентова новото биооръжие, да си избере занапред кои 10 най-неприятни хора да болести, а трети напряко поучават да се лишават децата на консуматори, които задават сходни „ гениални въпроси “.
Освен предстоящите подигравателни реакции обаче част от останалите пишещи в уеб страницата са отбелязали тематиката като извънредно потребна.

Поливайте пратките от Китай с нафта за стерилизация

Сред другите безумни питания в същия уебсайт по отношение на новия Ковид-19 е и на дамата с потребителско име Ружа, която търси съвет още на 31 януари, когато епидемията беше лимитирана главно в Китай.

„ Поръчвам постоянно от Али Експрес, даже този път ми се стори, че пратките пристигнаха доста бързо! Но децата нощес ме питат – може ли да се съобщи вирусът от Китай посредством тези колета? А чакаме още много пакетчета… “

По-интересен от въпроса обаче е един от отговорите под него, в който консуматор дава отговор, дали съществено или не – „ На ваше място не бих ги отваряла. Или най-малко ги напръскайте с оцет, или с нафта “. Естествено не липсват и реакциите на по-здравомислещите, че със същия триумф може да им палне клечката, с цел да е сигурна, че ще унищожи вирусът изцяло.

Магазините празни, само че продават кристали за отбрана

Не по-малко горчиво-забавни са постовете на американски консуматори, които разясняват изпразващите се лавици от съществени артикули в огромните американски магазини. „ Може да са изчерпали дезинфектантите и да има предел за продаваните медикаменти и добавки, само че пък продават вълшебен кристали, които оказват помощ против короновируса единствено за 9,97 $ “.

Толкова коства защитното магическо трио от розов кварц, аметист и обсидиан, излиза наяве от поста на Danielle Baskin. Персоналът в магазините също от своя страна се майтапи с консуматори си, които търсят чудотворни лекове и в един от тях даже са сложили надпис „ Съжаляваме, само че количествата от ботуши за левитиране през днешния ден са изчерпани “.

Пазете се с противогаз или туба от минерална вода

В обществените мрежи измежду най-споделяните по отношение на ковид са и фотоси на хора, които се пробват да се защитят по всевъзможен метод от инфекцията. Те навличат по няколко хирургически маски една върху друга, поставят противогази, надяват изрязани туби от минерална вода и се увиват в дъждобрани. Изобретателността на паникьосаните хора доближи до такива измерения, че част от пасажерите наподобяват повече на извънземни, в сравнение с естествени хора.

38% от американците отхвърлят да пият бирата „ Корона “

Според изследване, което излезе преди дни в Америка, 38% от интервюираните, които употребяват бира, не биха си купили марката „ Корона “, поради името, което им припомня за ковид. Някои консуматори даже са били уверени, че в бутилките се съдържат и молекули от вируса. От компанията регистрират, че макар тази „ дезинформация “ и абсолютния парадокс да свързват името на марката бира с новия Ковид-19, продажбите им в международен проект са мощни.

Вестник пусна страници с тоалетна хартия

Заради рецесията с тоалетната хартия в Австралия, вестникът „ NT news “ разгласява в своя брой четири страници, които да се изрежат и употребяват като тоалетна хартия. В цялата страна има дефицит, поради презапасяването на локалните, които се опасяват от разпространение на вируса. Други пък били такива каръци, че аха да се снабдят с скъпата стока, само че камионът, претрупан с тоалетната хартия, се запалил по пътя.

Франция популяризира „ Италианска пица с ковид “

Френският ефирен канал Canal+ излъчи реклама, в която се подигра на италианските пици и сериозната обстановка с Covid- 19 в страната. По време на рекламата, готвач, който вади пицата от пеща, се изхрачва със зелени храчки върху храната. След което на екрана са появява надпис – „ Италианска пица с ковид “.

Това съгласно италианците е чиста подигравка с тяхната национална кухня, защото доматеното пюре, бялата моцарела и зелената храчка образували трите цвята на италианския байрак.

Когато свършат ръкавиците за ръце, употребяват презервативи

Презервативите се оказаха едни от най-продаваните артикули, откакто свършиха всички защитни средства против ковид в Китай. Вместо ръкавици, хората употребяват презервативи, които нахлузват на своите пръсти, когато употребяват мобилния си телефон, да вземем за пример, или натискат копчето на асансьора.

Произвеждат сувенири с образа на молекулата на вируса

Един от международните уеб сайтове за ръчно направени сувенири и играчки е цялостен с артикули, които наподобяват молекулата на ковид. Има плетени украшения, плюшени сувенири, както и ключодържатели. Цените стартират от 10 $ и доближават 20 за „ възглавнички с образа на молекулата на Covid 19 “. Остава въпросът желае ли някой да се снабди непринудено с вируса и даже да заплати за това.

В Русе сбъркаха Сингапур с Хонконг

Липсата на географски знания в здравната ревизия в Русе доведоха до ненужна, въпреки и къса, карантина на непознати туристи. Гостите били от Сингапур и влезнали в България през Дунав мост в Русе.

Те били без признаци, само че здравните инспектори уведомили сътрудниците си във Велико Търново, че би трябвало да ги изолират в хотела им. В старопрестолната столица имали по-добри географски знания от Черната Златка и вярно решили, че Сингапур не е измежду рисковите дестинации в света.

Страхът докара до расизъм

Паниката от ковид докара и до расистки прояви – от отказани резервации на италианци и китайци до неочакван въпрос от страна на гръцка телевизионна кореспондентка към млада азиатка в центъра на Атина – „ Добър ден. Вие инфектирана ли сте от ковид? “.

Явно за търсещата сензация дама външният тип на интервюираната дама е бил „ недоверчив “. В същото време обаче журналистката дава отговор, че въпросът u не е бил свестен поради неприятния британски на интервюираната дама и в действителност тя била запитана „ Има ли случаи на ковид във вашата страна? “

Липсата на артикули роди вицове

Изчерпването на дезинфектантите и маските в магазините в доста страни роди и занимателни вицове. „ Нямате дезинфектант? Няма проблем. Какво да извършите в пет лесни стъпки? 1. Накиснете 20 части лимон в оцет за 5 часа. 2. Изцедете и смесете в блендер. 3.

Сгъстете сместа дружно 1 литър алкохол на слаба температура за три часа. 4. Прибавяйте по 10 капки алкохол на всеки 30 минути. 5. Вие прекарахте целият ден вкъщи, по тази причина нямате потребност от дезинфектант. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР