Паниката от бързото разрастване на коронавирусната инфекция застигна и Враца

...
Паниката от бързото разрастване на коронавирусната инфекция застигна и Враца
Коментари Харесай

Паника! Страхът от коронавирус изпразни дори болниците във Враца

Паниката от бързото разгръщане на коронавирусната зараза застигна и Враца и хората всеобщо заобикалят да посещават лечебни заведения, научи организация BulNwes.
Страхът да не се заразят от подлия Сovid-19 накара врачани да не посещават лекарските кабинети в локалните ДКЦ-та.
Репортер на BulNews направи изследване и обиколи няколко медицински центъра в търсене на пациенти. Гледката, на която се натъкнахме обаче беше повече от изненадваща - извънредно безлюдни бяха коридорите пред лекарските кабинети в Диагностично-консултативните центрове във Враца.
Имайки поради повишения брой на хора, болни от грип и остри респираторни болести, най-нормалното нещо би било да има опашки от чакащи пред кабинетите на джипитата.
На последното съвещание на Областния щаб за битка с грип и остри респираторни болести шефът на МБАЛ "Христо Ботев " доктор Петър Керемидчиев също изрази своето удивление от неналичието на пациента по коридорите на лечебното заведение. По неговите думи заболели има, само че по някаква причина те заобикалят да посещават лечебните заведения.
След дълго и настойчиво търсене най-сетне открихме една врачанка, чакаща пред лекарски кабинет с малко си дете. Кристина Иванова бе довела 4-годишната си щерка на обзор при педиатър, тъй като има висока температура и кашлица.
Загрижената майка показа, че тя самата също не би посетила кабинета на лекуващия доктор от боязън да не прихване някои от върлуващите сега вируси. Днес обаче не е имала различен избор, тъй като се тормози за здравето на дребната си щерка.
Заболелите от грип и остри респираторни болести на територията на област Враца са 179 на 10 000, което е над-средното за страна. Има към този момент над 20 доказани случая на заболели от грип вид "Б ". Освен това към този момент има и 6 инфектирани с ковид в България, което в допълнение ускорява суматохата на врачани.
Оправдан или не, страхът от заболявания е по-силен от логиката да се търси съответна лекарска помощ.
Припомняме на нашите читатели, че е извънредно значимо да заобикалят самолечение и при влошено здраве незабавно да потърсят здравно подпомагане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР