Паника. Изплъзва Му се властта. Коленцата Му омекват. Асфалтът Му

...
Паника. Изплъзва Му се властта. Коленцата Му омекват. Асфалтът Му
Коментари Харесай

На Бащицата му омекна асфалтът

Паника. Изплъзва Му се властта. Коленцата Му омекват. Асфалтът Му – също.

В края на зимата обичайно зейнаха дупките по пътищата и Бащицата се превъзбуди. Магистралите Му се напукаха и душицата Му трепна. Меркелът на Балканите изу дипломатическите обуща. Ще нахлузва гумени ботуши и светещо елече. Ще слиза при гласоподавателя. Да цялостни дупки и да варди от пукнатини най-ценното си – километрите национални автомагистрали.

Съвсем се е зашеметил повелителят на автомагистралите. То не бяха президентски плесници, съветски шамари, чешки юмруци. Че и коремно възлизане. Опря до първичното си амплоа – тракане по масата, заповеди, равнис, спокойно.

И заповяда Бащицата – до всяка дупка служител на реда, до всеки ремонт – кмет. Във всяко село пушка, за всеки апаш – кметски наместник.

Двеста хиляди души администрация – марш на открито! Какво ще се занимават с политика. Строители й трябват на тази страна – автомагистрала! Инфраструктура му е майката!

Хората са нещастни поради дупките. Ремонт бленуват. И какъв брой му е служителите да станат асфалтополагачи.

Ще им се радва народецът, ще ги разцелува и току-виж не запомнил да попита по какъв начин е Гинка, кой пие кафе с Пеевски и за какво викат „ Оставка “ под прозорците на Министерски съвет.

Смешник! Вярва ли си?

Ралица Николова

Източник: "Дума "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР