Паническият страх от може да доведе до реални здравословни проблеми,

...
Паническият страх от може да доведе до реални здравословни проблеми,
Коментари Харесай

Лекар предупреди кое ни прави най-уязвими за коронавирус

Паническият боязън от може да докара до действителни здравословни проблеми, съобщи преди РИА Новости психотерапевтът Игор Салинцев .
Емоционалното и психическо положение на индивида се отразява директно и върху физиологията, означи експертът.
" Нарастващата, несъразмерна тревога, в случай че не се оправяме с нея и не се лекува, понижава равнището на психическа непоклатимост, понижава метаболитните процеси в тялото и неговата мощ. Съответно в такава обстановка имунитетът ще намалее, а уязвимостта към разнообразни патологии ще се усили и ще ни направи уязвими, в това число и към вирусна патология “, изясни Салинцев.

Според лекаря, коронавирусната ваксина е решение на два казуса по едно и също време: ще защищити тялото от COVID-19 и ще понижи равнището на тревога. Това ще отстрани негативния напън върху имунната система, което прави тялото уязвимо към всяка зараза.
Психотерапевтът посъветва да спрем да обръщаме внимание на слуховете за ковид и да се опитаме да филтрираме информацията единствено от надеждни източници.
" Колкото по-информиран е човек, толкоз по-малко обезпокоителен и уплашен е. Хората се опасяват, когато не знаят нещо, не схващат задоволително или разчитат на неточна информация и клюки ", изясни Игор Салинцев.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР