Панелните жилища са най-разпространените домове в българската действителност. Близо 2

...
Панелните жилища са най-разпространените домове в българската действителност. Близо 2
Коментари Харесай

Банките бягат от кредити за покупка на панелки

Панелните жилища са най-разпространените домове в българската реалност. Близо 2 милиона души живеят в тях, сочат статистически данни.

Някои банки обаче отхвърлят кредитиране за​ подобен вид парцели. Други намаляват % си на финансиране от пазарната оценка на парцела до 65-70%. Някои финансови институции обвързват периода на погасяване на заема с края на експлоатационната валидност на постройката, само че финансират с еднакъв % тухла и панел. Има и банки, които по никакъв метод не дискриминират панелното строителство и финансират покупката му с до 85% от пазарната стойност. Точно толкоз, с колкото биха финансирали и тухлено жилище.

Панелните жилища са знак на социалистическия дух и общество и за положително или неприятно имат своята ниша на имотния пазар. Основният им минус е, че те не оферират всички модерни улеснения - доста от тях не са задоволително енергоефективни, не добре шумоизолирани, имат остарели асансьорни уредби и така нататък Това обаче може да се промени елементарно с европейските стратегии.

Не би трябвало да се подценява фактът, че панелните парцели са много по-евтини от новото строителство. Реалната и използваема оповестена повърхност и ниската цена са основни плюсове на този вид парцели, припомнят брокери.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР