Пандемията ускори консумацията на продуктите за хапване, показват данни от

...
Пандемията ускори консумацията на продуктите за хапване, показват данни от
Коментари Харесай

Хапваме повече по време на пандемия според проучване

Пандемията форсира потреблението на продуктите за ядене, демонстрират данни от годишен отчет на интернационална компания, обвързван с световните трендове и ролята на продуктите за похапване в живота на потребителите, представен от Българска телеграфна агенция.

Почти 9 от 10 възрастни в международен мащаб (88 на сто) споделят, че хапват повече (46 на сто) или са запазили навиците си (42 на сто) по време на пандемията,в съпоставяне с времето преди нея. Милениалите и тези, които работят от у дома сега, споделят, че избират дребните похапвания пред главните хранения (съответно 70 на 100 и 67 на сто).

Повече от половината от интервюираните споделят, че честите и леки похапвания са били "спасителното средство " по време на пандемията (52 на сто), изключително за родители, които работят от у дома (69 на сто). Моментите на похапване избавят хората от самотност и са опция за шерване и контакт, защото 3-ма от 4-ма възрастни в международен мащаб са осъществили връзка с някой различен посредством храната през последните 6 месеца (77 на сто), в това число да я подготвят и хапват дружно (40 на сто), да подарят артикул за похапване (31 на сто) или даже да пазарят хранителни артикули за някой, който не може да го направи самичък сега (29 на сто).

Потребителите също по този начин акцентират значимостта на продуктите за похапване за по-здравословен метод на живот и повишение на прочувственото богатство. Две трети имат вяра (65 на сто), че актуалната пандемия ще има дълготрайно влияние върху метода, по който консумираме като общество. Близо две трети от възрастните (64 на сто) в международен мащаб споделят, че възнамеряват да продължат да имат чести хранения през целия ден, за разлика от обичайното ядене три пъти дневно. Шест от 10 споделят или 58 на 100 споделят, че честите похапвания ще бъдат част от тяхното "ново обикновено " даже след привършване на пандемията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР