Пандемията се е отразила пагубно върху психичното здраве на момичетата

...
Пандемията се е отразила пагубно върху психичното здраве на момичетата
Коментари Харесай

Пандемията се е отразила пагубно върху психичното здраве на момичетата - Здраве

Пандемията се е отразила пагубно върху психологичното здраве на девойките в Съединени американски щати, като съвсем 60 % от тийнейджърките са изпитвали непрекъсната горест или безизходност, оповестиха международните информационни организации, базирайки се на формален отчет.

Според отчета на Центровете за надзор и профилактика на болесттите половото принуждение, самоубийствените мисли и държание и други проблеми на психологичното здраве са засегнали доста младежи, без значение от тяхната раса или етническа принадлежност, само че девойките и ЛГБТК младежите са се справили най-зле по множеството индикатори.

За отчета са интервюирани повече от 17 000 американски възпитаници от междинните учебни заведения през есента на 2021 година Подобни данни се събират от 30 години, само че " в никакъв случай не сме виждали толкоз опустошителни, поредни констатации ", сподели Катлийн Етиър, шеф на отдела за подрастващите и учебните заведения в Центровете за надзор и профилактика на болесттите. " Няма подозрение, че младежите ни споделят, че са в рецесия. Данните в действителност ни приканват да действаме. "

Сред девойките 30 % са декларирали, че съществено обмислят опит за самоубийство, което е два пъти повече от момчетата и с съвсем 60 % повече отпреди 10 години. Почти 20 % от девойките са съобщили, че са претърпели обезчестяване или друго полово принуждение през миналата година, което също е нарастване по отношение на предходни резултати.

Почти половината от учениците от ЛГБТК общността са декларирали, че съществено са обмисляли опит за самоубийство.

Повече от една четвърт от американските индианци и коренните поданици на Аляска са декларирали, че съществено са обмисляли опит за самоубийство, което е повече спрямо другите раси и етноси.

Чувствата на непрекъсната горест и безизходност засягат повече от една трета от децата.

Много от трендовете са почнали преди пандемията от COVID-19. Но изолацията, онлайн образованието и нарасналата взаимозависимост от обществените мрежи през нея са влошили ситуацията на доста деца, споделиха специалисти по психологично здраве.

От десетилетия самоубийството е втората или третата водеща причина за смъртност при младежите на възраст сред 10 и 24 години в Съединени американски щати, а опитите нормално са по-чести при девойките.

Подобни тревожни резултати оповестиха и във Франция. Изследване измежду 25 000 французи откри невиждани депресивни епизоди измежду младите. Тази вълна може да бележи цяло едно потомство, пишат създателите на отчета, оповестен от Агенцията по публично опазване на здравето. Влошаването на психологичното здраве визира цялото население, само че изключително групата от 18 до 24 години. В нея депресивните епизоди съвсем са се удвоили, с цел да доближат почти всеки пети от интервюираните.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР