Пандемията създаде нуждата от много хора в здравната индустрия. Това ...

Пандемията създаде нуждата от много хора в здравната индустрия. Това

Могат ли технологиите да заменят дизайнерите на автомобили?

Пандемията сътвори потребността от доста хора в здравната промишленост. Това са хора, които би трябвало да се грижат за други. В бъдеще ще бъде същото. Алгоритмите могат да заменят лекарите, само че не и медицинските сестри. Човекът постоянно ще има потребност някой да се грижи за него. Така разяснява навлизането на изкуствен интелект проф. Хералд Лешке , който е бил дизайнер в Mercedes. Коментарът той направи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в излъчването “В развитие”.Още по тематиката

“В бъдеще все по този начин ще имаме потребност от чиста вода. От чист въздух. От чиста енергия. Това финалното – изключително важи в близко бъдеще. Каквато и специалност да имате, би трябвало да мислите за тези неща”, поучава той.

Проф. Лешке е на мнение, че се задават доста нови специалности на хоризонта, изключително инженерни.

„ Те ще разработват нови системи, нови концепции за чиста енергия. Има доста области, в които студентите могат да работят. Това е и посоката, в която би трябвало да се ориентират университетите. Това бъдеще е огромен късмет, само че и огромно предизвикване за студентите. От това зависи какво ще се случи в следващите 5-10 години “, счита проф. Лешке.

Според него следва огромно развиване що се отнася до разпоредбите, държавното ръководство и новите регулации. „ Всичко е обвързвано с тези неща, също така, когато вършиме нови енергийни системи, би трябвало да обучите хората и по какъв начин да ги конфигурират “, разяснява ученият.

Харалд Лешке даде образец с производството на електричество от морските приливи. „ Тези уреди би трябвало да се конфигурират, има огромно предизвикване и по въпроса за стойността и успеваемостта им ", сподели той, само че е безапелационен, че изкуственият разсъдък няма да размени дизайнера. "Той може да му оказва помощ и даже да се научи да прави нещата по-бързо от него, само че не и да го измести. “

Автомобилният дизайнер е безапелационен, че няма късмет компютърът да направи автоматизирано дизайн без намесата на индивида. „ Със сигурност нещата биха могли да се развиват, само че малко се колебая, че ще бъдат прочувствени и ще допират хората по този начин, че да ги накарат да купят нещо”, удостовери проф. Лешке.

Той се надява, че автомобилната промишленост би трябвало да се смени. В момента, съгласно него, консуматорите не са толкоз обвързвани с марката. „ Те елементарно желаят да купят най-новото и най-хубавото. Това сменя разпоредбите на играта и производствата ще би трябвало да се приспособяват “, уточни автомобилният дизайнер.

Кои специалности няма да може да размени изкуственият разсъдък? Готови ли са нашите университети да обучават бъдещи експерти? Къде са забавните планове с електрически прототипи на коли?

Целия диалог може да видите във видео материала на.

Всички посетители на излъчването "В развиване " можете да видите.

Източник: investor.bg