Пандемията от коронавирус се отрази на горските стопанства и се

...
Пандемията от коронавирус се отрази на горските стопанства и се
Коментари Харесай

Как пандемията се отрази на горските стопанства и помага ли им държавата?

Пандемията от ковид се отрази на горските стопанства и се подхващат дейности за уедряване на единиците.
Това съобщи министърът на земеделието храните и горите Десислава Танева в отговор в границите на петъчния парламентарен надзор на депутата Стоян Божинов на въпрос за Териториално отделение " Държавно горско стопанство Първомай ".

Тя изясни, че няма да анулира заповедта си за обединение на горските стопанства в Първомай и Петрич.
" Заповедта за вливането на двете държавни горски териториални поделения са единствено стопански. Даже бих споделила, че бих подтикнала и почела други оферти за вливане на единици, които са дребни по размер и мъчно съществуват независимо финансово ", сподели още Десислава Танева.
Според нея пандемията се е отразила и на тези стопанства. " За Югозападното държавно горско дружество за първите четири месеца от бизнес проектите, които сме имали изоставаме към всеки един от индикаторите и понижена реализация и понижено осъществяване на залесяването. Това е отсрочено за есента. Там имаше и цялостна карантина в обсега на това предприятия.
В този смисъл се подхващат дейности за уедряване на единиците за опция за независимо действие. Категорично по никакъв метод това вливане не може да окаже въздействие върху нормалните действия, снабдяването с дървесина на популацията. То е само и единствено от стопански претекстове за по-ефективно ръководство на единицата " сподели тя, представена от Фокус.
Министърът изясни, че Държавно горско стопанство - Петрич поражда през 1913 година като стопанска единица за ръководство на горска територия. " Далеч по-късно с разпореждане на Министерски съвет от 1968 година поражда Първомай не като горско стопанство, то се основава заради други аргументи за предотвратяване от ерозия на избрана околност в района ", добави още министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР