Пандемията от коронавирус продължава да върлува в света и всяка

...
Пандемията от коронавирус продължава да върлува в света и всяка
Коментари Харесай

Наоми Кембъл поздрави Сенегал за борбата му с COVID-19 - slava.bg

Пандемията от ковид продължава да върлува в света и всяка една страна ползва лични ограничения, с които да ограничи разпространяването на болестта. Повече от 1/3 от популацията на планетата е сложено под някаква форма на изолираност, а към този момент съвсем два месеца са затворени кина, театри, търговски центрове, учебни заведения и детски градини.

В най-големи герои се трансфораха медиците и хората на първа линия, които се пробват да спасят човешки животи. Те получиха поддръжка от всички, изразена посредством ръкопляскания и дарения. Борбата против COVID-19 в една страна хвана окото и на супермодела Наоми Кембъл.

Става въпрос за страната Сенегал, която някак си съумява да се оправи със болестта доста по-добре от най-развитите страни. Към днешна дата инфектираните с ковид там са 823 души, от които 9 са умряли, а 296 са излекувани. Голяма заслуга за този триумф имат точно лекарите, които работят непрекъснато, с цел да спасят популацията.

Усилията им бяха видяни и от Наоми Кембъл, която разгласява видео в своя профил в Instagram, с което поздравява страната. „ Тази история би трябвало да бъде чута. Без съответен здравен бюджет, Сенегал е образец за ефикасна битка против ковид в Африка. Тук 46,7% от популацията живее в беднотия, само че лекарите черпят опити от борбата си против ебола, с цел да победят и COVID-19 “, написа звездата.

Кембъл показа видео на телевизия Al Jazeera, в което се приказва, че Сенегал разчита на бързи проби и респиратори, направени на 3D принтери, с които да пребори болестта.

Снимка: БГНЕС
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР