Пандемията от коронавирус наложи отлагането и на 43-то издание на

...
Пандемията от коронавирус наложи отлагането и на 43-то издание на
Коментари Харесай

Осемте часа на Сузука станаха поредната жертва на COVID-19

Пандемията от ковид наложи отлагането и на 43-то издание на „ Осемте часа на Сузука “. Надпреварата, която трябваше да се организира в средата на юли, бе пренасочена за 1 ноември, като по този метод резервира своето място като заключителен кръг за сезона в Световния шампионат по устойчивост при мотоциклетистите.

Решението за отсрочване на японската класика идва, откакто държавното управление на Страната на изгряващото слънце разгласи изключително състояние на 16 април, което би трябвало да изтече на 6 май, само че се чака то да бъде удължено, както и наложените ограничавания за влизане в Япония от общо 87 страни, в това число и множеството европейски.

„ Глобалната здравна рецесия, логистичните ограничавания, затрудненият достъп до Япония и нашият приоритет да предпазим здравето на всички участващи (отбори, уредници и фенове) направиха отлагането на „ Осемте часа на Сузука “ неотложно “, съобщи Франсоа Рибейро, ръководител на промоутъра на шампионата.

Един плюс от отлагането на надпреварата от средата на юли за ноември е, че водачите няма да би трябвало да се борят с високите температури и идващата с тях отмалялост. Японската конкуренция стана общо третата от календара на шампионата, която бива отсрочена поради пандемията, като „ 24-те часа на Льо Ман “ бяха преместени от април за август, а „ Осемте часа на Оршеслебен “ бяха анулирани.

Единствените два старта, които не бяха наранени на ковид, се организираха надлежно през септември (Бол Д‘Ор) и декември („ Осем часа на Сепанг “) предходната година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР