България заслужи нови три златни медала на Европейското първенство за

...
България заслужи нови три златни медала на Европейското първенство за
Коментари Харесай

Нови три златни медала за България на Европейското по вдигане тежести

България заслужи нови три златни медала на Европейското състезание за кадетки и кадети до 15 и до 17 години в Солун, Гърция. Отвоюва ги Виктор Костадинов при по-големите и в категория до 67 кг. Състезателят на " Марица " - Пловдив беше безукорен и в двете извършения на подиума в южната ни съседка и справедливо победи на подиума. 
Под управлението на Иван Цанков и Борислав Налбанов обещаващият ни тежкоатлет завърши с дуел от 239 кг. Костадинов направи три сполучливи опита в изхвърлянето, откакто поредно се оправи със 102, 106 и 109 кг. В изтласкването българинът стартира, откакто всички останали завършиха и още с първата си тежест на 125 кг стана първенец. След това той преодоля и 130 кг, като непостижима за него се оказа единствено 135 кг, които изобщо не му трябваха. За Костадинов това е втори следващ орден в дуела, откакто предходната година в Кишинев, Молдова, той заслужи бронзови оценки в дуела и в изтласкването. 
Втори в категорията остана Елман Курданов (Азе) с 224 кг (100+124), а финален на почетната стълбица се качи Данило Куемжи (Укр) с 220 кг (99+121).
Така България към този момент има 10 медала от шампионата в Гърция. Преди Виктор Костадинов, българите завоюваха други седем оценки. До 15-годишните Атанас Атанасов (55 кг) заслужи три сребърни медала. Николай Дончев (61) съумя да изкове бронз в дуела и в изхвърлянето, като в изтласкването се подреди четвърти. А Александра Николова (45) заслужи бронз в дуела и злато в изхвърлянето. Димитър Дончев (61 кг ) се класира пети, а Нино Симеонов (55 кг). Петко Георгиев (55 кг) остана осми със 174 кг (80+94) при по-малките. Състезателят на Павел Христов в СТАРТ - Червен Бряг съумя да направи единствено по един сполучлив опит в двете извършения.
Участието на българския тим на шампионата в южната ни съседка е подкрепено от Деари Фууд България ЕАД. Компанията подсигури цялостна екипировка за всички състезатели и треньори. Също по този начин Деари Фууд България ЕАД даде за подготовката на младите ни тежкоатлети профилираните протеини Terra High Pro, а също по този начин и възнамерява да финансира с награди и стипендии част от водещите ни състезатели при подрастващите. Българското присъединяване в Гърция продължава и в сряда.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР