Пандемията от коронавирус е един от най-големите политически, социални и

...
Пандемията от коронавирус е един от най-големите политически, социални и
Коментари Харесай

Ангела Меркел в последното си новогодишно обръщение като канцлер: 2020 година бе най-трудна за мен

Пандемията от ковид е един от най-големите политически, обществени и стопански проблеми на века, съобщи в новогодишното си послание канцлерката на Германия, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

"Това е историческа рецесия, която значително засегна всички, а някои прекалено много ", сподели ръководителката на немското държавно управление. "Зимата ще бъде тежка ", предизвести Меркел и добави, че зависи от цялото общество какъв брой скоро ще бъде преодоляна пандемията.

Тя сподели, че през 2020 година нещо се е стоварило върху човечеството, което светът не е очаквал.

"Неизвестен до тогава вирус проникна в телата и живота ни ", съобщи Меркел и напомни, че на хората се е наложило да се откажат от контакти, обятия, персонални диалози и тържества. "Вирусът трансформира естественото държание в риск, а изцяло необикновените защитни ограничения в норма ", сподели канцлерът.

По думите ѝ "теориите на конспирацията, публикувани по отношение на пандемията, са освен неправилни и рискови, само че и цинични и жестоки " по отношение на хората, изгубили околните си заради ковид.

"Позволете ми да кажа нещо персонално най-после: след девет месеца ще има избори за Бундестаг, на които няма да се кандидатирам. В тази връзка, както наподобява, през днешния ден мога да се обърна към вас за финален път с новогодишно послание като канцлер ", сподели Меркел.

"Мисля, че не пресилвам, когато споделям, че в никакъв случай през последните 15 години не сме считали остарялата година за толкоз сложна и че макар всички терзания и прочут песимизъм, в никакъв случай не сме посрещали новата година с такава вяра ", добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР