Пандемията нанесе непоправими щети на ресторантьорския бизнес. Поне 20-на са

...
Пандемията нанесе непоправими щети на ресторантьорския бизнес. Поне 20-на са
Коментари Харесай

Ресторанти на тезгяха, поне 20-на се продават в Хасково 

Пандемията нанесе непоправими вреди на ресторантьорския бизнес. Поне 20-на са заведенията в Хасково, които се продават. Сред поставените на тезгяха са както квартални кръчми и кафенета, по този начин и заведения за хранене за по 200 души, а също и търговски комплекси със заведения и магазини, сподели наша инспекция в уеб страниците за продажба на парцели.

За доста от тях мъчно ще се намерят купувачи, защото цените са високи, а на всички е ясно, че сходна инвестиция скоро не може да бъде избита, защото бизнесът мъчно ще се върне към предходните облаги, считат брокери. В доста от обектите са вложени съществени средства от банкови заеми, които би трябвало да се връщат. В сегашната обстановка излаз за притежателите е продажбата. В същото време тя е допустима единствено в случай че постройката е подобаваща за различен бизнес, считат те.

Напълно обзаведен, оборудван съгласно модерните условия, ресторант в Южната индустриална зона, се продава за 328 200 евро. Става въпрос на комплекс на два етажа, извънредно вървежен преди пандемията, в който постоянно гостуваха звезди. За работещо заведение за бързо хранене в идеалния център с право на градеж на още 3 етажа се желаят 260 000 евро.

За 153 400 евро се продава и ресторант с басейн в кв. „ Македонски “. Търси се нов притежател и на изцяло обзаведено и съоръжение кафене на бул. „ Раковски “ против 90 000 евро.

На тезгяха е и ресторант в кв. „ Каменни “, за който се желаят 115 000 лева За 64 000 лева се продава заведение с детски ъгъл в кв. „ Л. Каравелов “. Поне 10-на са кварталните заведения, които също се продават и не работят от много време. Така е и със заведения в центъра на града, в които преди пандемията мъчно можеше да се откри място.

За продажба е разгласен и парцел в новопостроена постройка на пъпа на центъра. За обекта, който е газифициран, само че на фаза недодялан градеж, необзаведен и необорудван, се желаят 1.2 млн. евро.



Пандемията тотално промени сектора. Оцеляват тези, които работят с храна за у дома. Зелените документи не пълнят заведенията. Заради несигурността личният състав се ориентира към други действия. Времето на цялостните заведения свърши, считат още ресторантьори, които към момента се пробват да оцеляват.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР